Brynässtjärnans tunga bakslag: ”Långt ifrån spel”

Det har gått drygt tre veckor sedan Daniel Paille blev överfallen i CHL och drabbades av en hjärnskakning. Nu ger Brynäs besked om att stjärnan är långt ifrån spelklar.

Tacklingen väckte känslor i hela hockey-Sverige och nådde hela vägen till NHL. Brynäs-stjärnan Daniel Paille tacklades brutalt av Adler Mannheims Thomas Larkin i slutet av CHL-mötet och fick en hjärnskakning. Larkin fick totalt fyra matchers avstängning, ett straff många ansåg som ytterst lågt.

Det har gått drygt tre veckor sedan överfallet – och nu kommer Brynäs med nya dystra nyheter kring Paille.

Sjödin: ”En bra bit bort”

Brynäs tränare Tommy Sjödin berättar för Sportbladet att Paille är långt ifrån att bli spelklar. I värsta fall kan säsongen vara över, enligt tidningens uppgifter.
– Det är en bra bit bort innan han eventuellt är klar för spel, så känns det i alla fall, säger Brynäs-tränaren till Sportbladet.

Den 33-årige forwarden var i förra veckan på plats i Brynäs omklädningsrum för att testcykla. Men det gick inte och stjärnan fick kliva av.
– Han kände av det direkt, det kändes inte riktigt bra, säger Sjödin till Sportbladet.

Daniel Paille har stått för 12 poäng på 22 matcher under säsongen. Glädjande för Brynäs är dock att nyförvärvet Drew Miller, som hämtades från Detroit Red Wings, är spelklar till morgondagens hemmamöte med Rögle.

LÄS MER: Här straffar hockeygudarna skandallaget Mannheim – på allra skönaste sätt