Brynäs vinner första kvalmatchen – avgjorde efter suddendrama och kaosmål

Första matchen i ödeskvalet gick till sudden death.
Där vann Brynäs, efter en tilltrasslad situation där videodomaren fick gå in.
Matchvinnare: Linus Öhlund.

Det blev inte helt oväntat en nervös, darrig och avvaktande inledning på playout-mötet mellan Brynäs och HV71. Antalet ordnade anfall var lätträknade, medan felpassen duggade tätt.

Hemmalaget Brynäs kunde dock koppla ett grepp i andra perioden, mycket på grund av att HV71 tog ett par onödiga utvisningar. Brynäs fick spela 5-3 i totalt nästan två minuter, dock utan att göra mål.

Men målet kom ändå. Emil Molin, nu i förstakedjan, skapade flertalet chanser under andra perioden och satte även 1–0.

HV avslutade andra perioden klart bättre och inledde även tredje perioden starkt, med ett par feta chanser.

Fem minuter in i tredje fick till slut HV betalt – i power play. Arttu Ilomäki smällde in Linus Fröbergs smarta passning till 1–1.

Bägge lagen hade sedan ett par chanser att avgöra i tredje. Brynäs hade ett skott i ribban med dryga minuten kvar.

Även HV71 hade en ramträff, när Eric Martinsson satte pucken i ribban i början av sudden.

Målet kom i slutet av fjärde perioden. Det var en tilltrasslad närkamp framför HV-målet, där målburen flyttades. Det tog flera minuters videogranskning innan man bedömde att målet var korrekt.