Brynäs spännande värvning inför återkomsten till SHL – är överens med stortalangen som gjort 61 poäng på 46 matcher

Brynäs är tillbaka i SHL igen.
Nu har man förstärkt laget med en eftertraktad stortalang.
– Det ska bli riktigt spännande att följa honom, säger sportchefen Johan Alcén.

Det blev bara en ettårig sejour i HockeyAllsvenskan för Brynäs som vann serien överlägset och sedan varit ostoppbara i slutspelet. Nu är man i full gång att bygga ett slagkraftigt lag för att etablera sig i SHL.

Brynäs överens

Nu har man kommit överens med en eftertraktad och ung poängkung. Det handlar om Västerås stortalang Hugo Lejon som gjorde 17 matcher i HockeyAllsvenskan under den gångna säsongen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Brynäs, SHL
240423 Brynäs spelare jublar efter final 4 i Hockeyallsvenskan mellan Djurgården och Brynäs den 23 april 2024 i Stockholm. Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN / kod JZ / JZ0517

Men det var i J20-serien som 19-åringen dominerade stort. Lejon slutade på 27 mål och totalt 61 poäng på 46 matcher i juniorserien.
– Planen som klubben och Johan Alcén presenterade för mig kändes riktigt bra och det var till slut inte så mycket att fundera över, säger Lejon själv till nya klubbens officiella webbplats.
– Det känns som ett bra och spännande steg för mig i min karriär.

19-åringen klar

Brynäs är helt överens med 19-åringen och ser en ljus framtid för jättelöftet.
– Hugo är en spännande och ung spelare som vi tror väldigt mycket på. Vi har haft bra koll på honom och hans prestationer under flera säsonger och vi är extra imponerade över stegen han tog under fjolåret. Han har en väldigt stor utvecklingspotential och besitter ett fint spelsinne. Som alla unga spelare finns det saker han behöver utveckla, men det ska bli riktigt spännande att få arbeta och följa Hugo under de kommande åren, säger sportchefen Johan Alcén i ett pressmeddelande.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Hugo Lejon, Västerås
240117 Västerås Hugo Lejon jublar efter 1-3 som senare döms bort under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Brynäs och Västerås den 17 januari 2024 i Gävle. Foto: Maxim Thore / BILDBYRÅN / kod MT / MT0524

Planen är att Hugo Lejon ska ta en plats i SHL-laget. Det blir då första gången i karriären han spelar på en så hög nivå och därmed en rejäl utmaning som väntar tonåringen.

Vad tycker du om den här värvningen? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: NHL-svensken bryter tystnaden om framtiden – och ger nu svar om en återkomst till SHL: ”Vi har haft kontakt”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev