Brynäs sköna revansch – chockade guldfavoriten med giftiga segervapnet

Förutsättningarna för Brynäs inför matchen mot Växjö hade kunnat vara enklare. Totalt fem spelare saknades på grund av hjärnskakning eller symptom på hjärnskakning: Johan Alcén, Ludvig Nilsson, Elias Fälth, Jonathan Granström och Lukas Kulström.

Men Brynäs knöt näven i fickan och visade guldfavoriterna att man inte tänkte ge upp så lätt.

Dominerade i PP

Det var bortalaget Växjö som tog ledningen med fem minuter kvar av första perioden efter mål av Tuomas Kiiskinen i powerplay. Det var just där som matchen skulle avgöras – i spel fem mot fyra. Brynäs svarade sedan med tre raka mål i PP.

Janne Pesonen reducerade sedan till 2-3 – men det räckte inte. För då klev OS-backen Simon Bertilsson och utökade ledningen till 4-2. Hur målet gjordes? I powerplay, så klart.

Tyvärr för hemmalagets del kan skadelistan ha blivit ännu längre då lagkaptenen Jacob Blomqvist utgick efter en misstänkt sträckning i den andra perioden.

Kraftig press från Växjö i slutskedet

I tredje perioden tryckte Växjö på med allt vad man hade offensivt. Och med åtta minuter kvar av matchen kom den viktiga reduceringen i form av Andrew Calofs 3-4-mål.

Trots en massiv Växjö-press lyckades Brynäs stå emot och slutresultatet skrevs till 4-3. Hemmalagets tränare Tommy Sjödin var givetvis nöjd över segern.
– Jag tycker vi vinner rättvist, vi genomförde matchen exakt så vi pratade om innan, sa han till C More.

Nästa match spelas på torsdag i Vida Arena i Växjö.