Brendan Shinnimins helt ärliga ord inför avgörande finalen – talar åt hela hockey-Sverige: ”Alla ville det här”

Han har varit i händelsernas centrum hela finalserien.
Nu menar Brendan Shinnimin att alla jublar åt den avgörande finalen.
– Ligan ville det. Tv ville det, säger han.

Brendan Shinnimin har som vanligt synts ständigt under finalserien. Han har varit en kontroversiell spelare i SHL under några säsonger, och det här slutspelet har han hånat fans, motståndare, och sågats för diverse filmningar.

Missade helt öppet mål

På måndagen hade Luleå chansen att vinna SM-guld, men Färjestad gick snabbt upp i ett 2-0-läge – men sen hade Shinnimin mist sagt chansen att ta Luleå tillbaka in i matchen. Han fick ett helt öppet mål, men lyckades på något sätt bara träffa stolpen.

220509 Luleås Brendan Shinnimin deppar under final sex i SHL mellan Färjestad och Luleå den 9 maj 2022 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Efteråt blickade han dock bara framåt.

– Pucken rullade och det gick inte min väg. Det handlar om små marginaler och den träffar stolpen i stället för att gå in. Om det hade ändrat på matchen eller inte är svårt att säga men vi går vidare, säger han till HockeyNews.

Utspelet: ”Alla vill det här”

Samtidigt gläds Shinnimin åt att det blir en helt avgörande sjundematch. Han menar att det är precis vad alla önskat sig.

– Det här är vad alla i Sverige ville ha. Ligan ville det, TV ville det. Alla ville det. Det här är matcher som man vill spela när man var liten och växer upp. Självklart hade det varit skönt för oss att vinna men nu blev det inte så och vi får en chans att spela på hemmaplan i en sjunde och avgörande final. Hade någon sagt det till oss i början av året så hade nog alla varit glada över det, säger han.

220509 Luleås Brendan Shinnimin inför final sex i SHL mellan Färjestad och Luleå den 9 maj 2022 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Glada miner var det även i Färjestad, och Jacob de la Rose ser nu fram emot en av de hetaste matcherna på riktigt länge i SHL.

– Det är ett sjukt speciellt sätt att avgöra säsongen på. Det kommer vara en anspänning för alla spelare i båda lagen och det gäller att gå ut och njuta och spela avslappnat och inte bli uppstressade utan spela vårt spel, säger han.

Den sjunde och helt avgörande finalen spelas på torsdag, i Luleå.

LÄS MER: Här gör svensken målet som inte ska kunna hända – ingen fattar förrän reprisen visas: ”Va!? Det är ju mål!?”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!