Börje Salmings stöd till Lias Andersson – efter kanadensiska kritiken

Börje Salmings stöd till Lias Andersson – efter kanadensiska kritiken

Lias Andersson slängde ut sin silvermedalj till publiken i frustration efter finalförlusten i JVM, något som kritiserades av flera kanadensiska spelare.

Nu backas han upp av hockeylegendaren Börje Salming.

– Jag förstår till hundra procent varför han gjorde det, men den kommer han vilja ha kvar, säger Salming till Expressen.

Sverige fick se sig besegrade i JVM-finalen mot Kanada. Kanadensarna kunde ta hem matchen med 3-1 och Juniorkronorna förlorade därmed den tredje raka finalmatchen mot Kanada i JVM-sammanhang.

Efter prisutdelningen av silvermedaljerna valde Sveriges lagkapten Lias Andersson att kasta upp sin silvermedalj till en åskådare, någonting som möttes av blandade åsikter.
– Jag vill inte ha ett pris för att förlora någonting”, sa Andersson till SVT efter förlusten.

Nu backas han upp av hockeylegendaren Börje Salming.

”Kommer ångra det”

Salming, med två VM-medaljer på CV:t, konstaterar att Sverige lika väl kunde ha vunnit finalen.

Och att Lias Andersson hade ångrat sig om han inte fått tillbaka medaljen.
– Det där kommer han ångra. Jag hoppas innerligt att mannen i publiken har givit tillbaka den, det är en sådan sak man bara gör i stunden. Jag förstår till hundra procent varför han gjorde det, men den kommer han vilja ha kvar. Det är stort att få en silvermedalj i ett junior-VM, säger Salming till Expressen.

Kritiserar domarna

JVM-silvret var den 18:e medaljen Sverige har tagit genom turneringens historia. Nästa år får man en ny chans på guld när turneringen avgörs i Kanada och Vancouver.

Salming konstaterar att utvisningarna Sverige drog på sig i matchen blev kostsamma, men att domarna var något tuffa i sina bedömningar.
– Jag tycker absolut att de tog en eller två utvisningar för mycket på Sverige. Men det är klart, man är svensk så det bara sjunger om det, men jag tycker att ska man vara hård ska man vara det hela vägen och inte bara åt ett håll, säger han till Expressen.

LÄS MER: Kanadensiska spelarnas jättehyllning till Juniorkronorna efter finaldramat

https://youtu.be/swo5oCCP9ac