Börje Salmings kaxiga passning till Pernilla Wiberg: ”Det är bara att börja åka”

.

Legendarerna har duggat tätt runt skidbacken under alpina-VM i Åre.
I gårdagens Vinterstudiomagasin var det dags för nästa, när Börje Salming gästade.
Under en diskussion om telemarkskidor passade hockeylegendaren på att skicka en kaxig pik till Pernilla Wiberg.

Mängder av skidlegendarer, kungligheter och idrottsprofiler har funnits på plats under alpina-VM i Åres första tävlingsvecka.

Senast i helgen befann sig kungaparet samt kronprinsessparet på plats i den jämtländska skidorten för att stötta de svenska och internationella åkarna.

Salming gästade Vinterstudion

Under tisdagskvällens avsnitt av Vinterstudion gästade Börje Salming programet.

Foto: Bildbyrån

Börje Salming var på glatt humör och skämtade om varför han inte fanns på plats,
– Det finns ingenstans att bo där. Det är så mycket folk så då får man stanna hemma i lilla Stockholm, sa Salming i SVT:s sändning.

Piken till Wiberg

Pernilla Wiberg hade precis kommer tillbaka till studion från sitt deltagande i legendartävlingen, där hon slog Anja Pärson i sitt lopp.

Vidare berättade programledaren Yvette Hermundstad att Pernilla Wiberg brukade reta henne på grund av att hon åkte telemark, det på grund av att man har hälen fri och inte fastsatt i bindningarna.

Även Börje Salming åker telemark – och passade på att skicka en kaxig passning till Wiberg.
– Pernilla jag kan säga så här. Telemark är det man ska åka, det har jag gjort i nästan hela mitt liv. Det är det som gör något för sporten. Så Pernilla, det är bara att börja åka skidor på riktigt, sa Börje och skrattade.

Stenmark gjorde comeback

En annan som funnits på plats är Ingemar Stenmark, som personligen bjöds in av skidstjärnan Lindsey Vonn för hennes sista lopp i karriären. 62-åringen fanns även med och tävlade under tisdagskvällen när legendartävlingen avgjordes i VM-backen.

”Stenis” ställdes mot Kjetil André Aamodt men fick se sig besegrad direkt. Det spelade mindre roll och Stenmark hyllades till skyarna av en högljudd publik samt sina motståndare.

Dela för att hylla Börje Salming!

LÄS MER: Kungen stod kvar till sista åkare var i mål – när nästan alla i publiken gått hem: ”Otroligt fint”

VM i Åre 2019: TV-tider, komplett schema och resultat