Börje Salming öppnar upp om tårarna: ”Jag har aldrig gråtit så mycket i hela mitt liv”

Börje Salming har inte varit mycket för att visa sin mjuka sida.
Men nu berättar han om ögonblicket då det bara brast.
– Jag har aldrig gråtit så mycket i hela mitt liv, säger han i SVT:s ”Fråga doktorn”.

Han är en av de största hockeylegendarerna som Sverige har. Alla vet vem Börje Salming är. De flesta känner honom som en hårdför back som gjorde allt för att vinna och offrade hela sin kropp i hockeyrinkarna både i Sverige och Nordamerika.

Men nu berättar Salming om när han helt brast ut i tårar.
– Jag grät väldigt sällan och det fick jag i mitt huvud hemifrån. Från farfar och så där, man ska inte gråta. I hockeyn är det också så, säger Börje Salming i SVT-programmet ”Fråga doktorn”.

”Jag hade förträngt min pappa”

Det var när han gick med i en ”må bra”-kurs med sin före detta fru Margitta som känslorna svallade över och han släppte lös tårarna.
– Jag har aldrig gråtit så mycket i hela mitt liv. Jag tog promenader i skogen och bara grät, för att få ut all skit jag hade i kroppen.

Tårarna grundar sig främst i minnen från barndomen. Börje Salmings far omkom i en gruvolycka när han bara var fem år gammal och det har mest blivit förträngda minnen.
– Det är mycket som man har förträngt, jag fick ut mycket av det man varit med om i barndomen. Jag hade förträngt min pappa. Han var med mig i fem år, men jag vet inte vem han är. Jag trodde att jag aldrig fått en kram av min pappa, men där fick jag lära mig att jag hade ju fått kramar av honom. Det var jättefint, säger Salming i ”Fråga doktorn”.

”Det är det finaste man har”

Den nu 66 år gamla Börje Salming har påverkats starkt av en frånvarande pappa under sin uppväxt och har därför verkligen ansträngt sig för att vara där för sina barn.
– Jag tror att jag har blivit en bättre pappa. Jag spelade hockey när jag hade mina första barn och då var jag borta mycket. Det saknade jag, att man inte kunde vara hemma mycket mer med barnen. Men med de yngre barnen sa jag att jag skulle vara hemma mycket mer och åka på alla träningar. Det har jag försökt göra och det känns väldigt bra. Barnen är det finaste man har.

Dela artikeln om du tycker det här är starkt av Börje!

LÄS MER: Börje Salmings stöd till Lias Andersson – efter kanadensiska kritiken

Se klippet med Börje Salming här:

[arve url=”https://www.facebook.com/fragadoktorn/videos/2015868525304735/” /]

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);