BOMBEN: Växjös stora SM-guldhjälte lämnar – uppges nu helt klar för ligarivalen Frölunda(!)

BOMBEN: Växjös stora SM-guldhjälte lämnar – uppges nu helt klar för ligarivalen Frölunda(!)

Urstarkt slutspel med Växjö.
Nu lämnar Christian Folin.
Men han verkar ändå blir kvar i Sverige…

Christian Folin fick sin hockeyuppfostran i Frölunda men hann aldrig göra några matcher i seniorlaget för klubben. I stället flyttade han vid en tidig ålder till Nordamerika för att ta vägen via juniorligor där till NHL, och visst funkade det utmärkt.

Stor succé

2014 kom debuten i världens bästa hockeyliga, då för Minnesota Wild, och under åren blev det totalt hela 244 matcher i NHL för Folin. Den defensivt skicklige backen hann, förutom Wild, även med spel i LA Kings, Philadelphia Flyers och Montreal Canadiens innan han inför den nyss avslutade säsongen flyttade hem till Sverige igen.

210510 Växjös Christian Folin med puck i handen under final fem i SHL mellan Växjö och Rögle den 10 maj 2021 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN

Valet föll på storsatsande Växjö Lakers, och till en början av säsongen så stack Folin inte ut nämnvärt, och han hade även problem med skador. Men i slutspelet växte han fram till en bjässe, som även gjorde stora avtryck offensivt, och faktum är att han faktiskt gjorde fler poäng på 14 matcher i slutspelet, än under hela grundserien.

Klar för Frölunda(!)

Folin hade ett utgående kontrakt med klubben och med tanke på succén i slutspelet så har mycket av snacket handlat om en fortsättning i KHL eller Schweiz, eller alternativt en fortsättning i Växjö. Men nu kommer det högst oväntade beskedet att det blir en fortsättning i SHL – men inte i Växjö.

210510 Växjös Victor Stjernborg och Christian Folin jublar med Le Mat pokalen efter att ha vunnit SM-guld under final fem i SHL mellan Växjö och Rögle den 10 maj 2021 i Växjö. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Enligt SMP så kommer nämligen Folin att välja bort en fortsättning i Växjö för spel i Göteborg. Det är alltså där Folin är ifrån, och han har även ett boende i området, vilket gör en flytt till Frölunda logisk.

Växjö bekräftar – typ! – att det blir en flytt till Frölunda för Folin.

– Vi tyckte väldigt mycket om Christian men vi vet att det finns fler klubbar som tycker om honom. Bland annat ett lag som är lokaliserat nära hans hemort och där även hans nyinköpta hus ligger, säger sportchefen Henrik Evertsson.

Frölunda har tidigare värvat hem poängmaskinen Ryan Lasch, och ser nu alltså ut att göra ytterligare en urstark värvning inför kommande säsong.

LÄS MER: Jätteknallen: Färjestads nya drömvärvning från NHL – stjärnan uppges återvända på monsterkontrakt(!)

Få våra nyhetsbrev!