Bomben som skakar om hockeyvärlden – 17-årige supertalangen kan spela hockey-VM: "Finns en chans"

Bomben som skakar om hockeyvärlden – 17-årige supertalangen kan spela hockey-VM: ”Finns en chans”

Bara 17 år gammal kan Connor Bedard nu skriva historia.
Supertalangen kan nu få chansen redan i årets hockey-VM.
– Det finns en chans, säger TSN-profilen Darren Dreger.

Alla pratar om tonåringen Connor Bedard just nu. 17-årige supertalangen anses som den allra mest lovande hockeyspelaren för tillfället och spås en oerhört lysande framtid.

Jättelöftet Bedard

Bedard, som tidigare spelat juniorhockey i HV71, har redan pekats ut som given draftetta till sommarens NHL-draft och har även bärgat två raka JVM-guld med Kanada. Ett tydligt bevis på hans oerhörda talang kom nyligen när jättelöftet sammanfattade säsongen och sista året i juniorligan WHL med osannolika 163 poäng på 64 matcher.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Connor Bedard, Kanada
230106 Connor Bedard of Canada celebrates after the 2023 IIHF World Junior Championship final between Czech Republic and Canada on January 6, 2023 in Halifax. Photo: Simon Hastegård / BILDBYRÅN / kod SH / SH0405

Makalösa siffror som bara går att jämföra med storspelare som Connor McDavid och Wayne Gretzky. Connor Bedard har verkligen något alldeles speciellt i sig och nu kan han skriva ny hockeyhistoria.

LÄS MER: Experterna rasar efter kritiken mot Erik Karlsson – lyfter fram helt osannolika siffran: ”Det är fullständigt galet”

Spela hockey-VM

Det spekuleras nu i nordamerikanska medier att 17-åringen kan bli uttagen till Kanadas A-landslag och göra mästerskapsdebut i seniorsammanhang i hockey-VM som stundar. Årets världsmästerskap avgörs i finska Tammerfors under maj och det vore en sensation om Bedard fick chansen i så ung ålder.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Connor Bedard, Kanada
230101 Connor Bedard of Canada during the 2023 IIHF World Junior Championship game between Canada and Sweden on January 1, 2023 in Halifax. Photo: Simon Hastegård / BILDBYRÅN / kod SH / SH0395

För inte ens McDavid fick spela hockey-VM redan under sitt draftår.
– Det finns en chans, men den känns ganska liten just nu. Kanadensiska förbundet är väldigt tacksamma för allt Connor Bedard gjort för landet hittills och ser man tillbaka på hans senaste år och det han varit med om, så var han med i JVM förra sommaren och han var med i JVM i december-januari, säger TSN-insidern Darren Dreger i ett uttalande.

LÄS MER: Monsterhyllningen till Mika Zibanejad – tilldelas mäktiga priset efter jättesuccén och rekordsäsongen

Det finns absolut en möjlighet och Bedards namn kommer att diskuteras i samband med Kanadas uttagning av VM-truppen. Men enligt TSN lär det nog inte bli aktuellt, det vore i så fall en bomb som verkligen skulle skaka om hockeyvärlden.
– Det kanadensiska förbundet hade älskat om Connor Bedard spelade herr-VM, men de måste också ge honom lite andrum. Han kan behöva en paus. Men de kommer ta upp det här ämnet längre fram, konstaterar Dreger för TSN.

Vill du se Connor Bedard i hockey-VM? Dela artikeln och säg din åsikt!