BOMBEN: SHL-poängmaskinen kan göra chockövergång – förhandlar med oväntade svenska laget

BOMBEN: SHL-poängmaskinen kan göra chockövergång – förhandlar med oväntade svenska laget

Han har gjort stor succé i SHL.
Nu kan Samuel Fagemo inleda säsongen i Hockeyallsvenskan.
Det uppger HockeyNews.

Samuel Fagemo har varit en av SHL:s stora utropstecken de senaste säsongerna. Sedan han slog igenom i Frölunda har succén varit total, och stortalangen har vräkt in poäng i Göteborgs-klubben, och dessutom vunnit flera titlar.

Säsongen uppskjuten

I vintras fick han även lite av ett internationellt genombrott i JVM. Fagemo var då en av turneringens allra bästa spelare, och han vann poängligan med sina 13 poäng.

Samuel Fagemo, Frölunda
200209 Samuel Fagemo of Sweden celebrates after 4-1 during the Beijer Hockey Games match between Sweden and Finland on February 9, 2020 in Stockholm. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / 136116

Till nästa säsong är tanken att han ska försöka slå sig in i NHL-laget LA Kings, och klubben tror mycket på honom. Men NHL-säsongen dröjer, i och med coronaviruset och förskjutningen på den nuvarande säsongen.

Kan göra chockövergång

Då kan Fagemo inleda säsongen i Sverige – men inte i Frölunda, då SHL sagt nej till korttidskontrakt. I stället kan det bli spel i Södertälje.

Theodor Lennström, Frölunda
200125 Frölundas Nicklas Lasu jublar med Theodor Lennström och Samuel Fagemo efter sitt 4-3 mål under ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och Malmö Redhawks den 25 januari 2020 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89

Det är sajten HockeyNews som skriver att den hockeyallsvenska klubben förhandlar med Fagemo om spel där fram till att NHL-säsongen startar igång, vilket väntas bli i november eller december. Samuel Fagemo har på 86 SHL-matcher noterats för hela 47 poäng.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

Få våra nyhetsbrev!