Bomben: NHL-storstjärnan Patrik Laine kan byta klubb – de jagar finländaren

Han är en av NHL:s största stjärnor.
Men nu kan Patrik Laine lämna Winnipeg Jets.
Ett NHL-lag pekas också ut som det hetaste alternativet.

Storstjärnan Patrik Laine var på väg mot sin bästa säsong i NHL någonsin innan coronaviruset slog till och avbröt säsongen i förtid. Och finländaren fick nöja sig med 63 poäng på 68 matcher den gångna säsongen.

Laine kan lämna

Sedan satte tyvärr skadebekymmer stopp för 22-åringen i Stanley Cup-slutspelet. Det blev bara en enda slutspelsmatch för Laine och det kan ha varit hans allra sista i Winnipeg Jets-tröjan.

Patrik Laine, NHL
181220 Patrik Laine of Winnipeg Jets during a regular season NHL game between San Jose Sharks and Winnipeg Jets on December 20, 2018 in San Jose. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87816

Senaste veckorna har det börjat ryktas om att finländaren faktiskt kan vara på väg bort från Jets. Nu bekräftas de spekulationerna av TSN-journalisten Darren Dreger.
– Winnipeg är allvarliga med att de kan trejda honom. De vet vad de behöver: En andracenter och en förbättring i topp-fyra på backsidan. Kevin Cheveldayoff (general manager) kan heller inte lita på att han kan värva spelare på ”free agency”, säger Dreger och menar att Winnipeg inte är en stad som lockar särskilt mycket.

247 NHL-poäng

Men trots det har intresset varit oväntat lågt för Laine som gjort 247 poäng på 305 matcher under sina fyra NHL-säsonger hittills.
– Det har inte varit mycket action kring Laine. Alla i NHL vet att han är en bra forward, men de tror kanske inte att han på allvar finns på marknaden, eller så är de oroliga för ekonomin. Så han ska ha ett nytt kontrakt snart. En sak är dock säker: Kevin Cheveldayoff lyssnar på samtal kring Patrik Laine, slår TSN-journalisten fast.

Patrik Laine, NHL
181220 Patrik Laine of Winnipeg Jets during a regular season NHL game between San Jose Sharks and Winnipeg Jets on December 20, 2018 in San Jose. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87816

TSN-kollegan och trovärdiga Pierre LeBrun rapporterar att Carolina Hurricanes har varit en av klubbarna som visat intresse för den hårdskjutande finländaren. Men att de inte kunde komma överens om en lösning.

De visar intresse

Nu pekas ett annat NHL-lag ut som aktuella och intresserade. Nämligen Columbus Blue Jackets, med general managern och landsmannen Jarmo Kekäläinen i spetsen.
– Ett av lagen som visar intresse är Columbus Blue Jackets. De har har en del löneutrymme ledigt och de tappade ett tungt namn när Artemij Panarin gick på free agency. De ersatte heller inte honom. Jarmo Kekäläinen har lite inside på Laine så klart, men frågan är vad det kommer att kosta?

Patrik Laine har just nu ett år kvar på NHL-kontraktet med Winnipeg Jets som är värt 6,75 miljoner dollar per år.

LÄS MER: Svenskstjärnans första ord efter att ha blivit bortbytt i natt – berättar om klubbens önskan: ”Då förstår man…”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!