Bomben: Moderklubben bekräftar kontakt med Jimmie Ericsson

Jimmie Ericsson har gjort sitt i Skellefteå. Men nästa anhalt kan bli att komma ”hem”.
Till Norrköpings Tidningar berättar forwardens moderklubb Vita Hästens tränare Leif Strömberg att de har tagit kontakt.

Efter KHL-äventyret återvände Jimmie Ericsson till Skellefteå AIK sommaren 2015. De senaste tre säsongerna, bortsett från ett kortare gästspel i division 1-klubben IK Lejon, har forwarden varit en av lagets absolut främsta spelare och var med och tog två SM-silver.

Sedan en dryg vecka tillbaka är Ericsson, som totalt gjort över 600 matcher för Skellefteå genom karriären, klubblös och nästa adress är ännu oklar. Men det kan bli en rejäl övergångsbomb – till moderklubben i Hockeyallsvenskan.

Vita Hästen vill ha Ericsson

Leif Strömberg, tränare för Hockeyallsvenska Vita Hästen, berättar i en intervju med NT.se att de gärna ser att Jimmie Ericsson kommer tillbaka till klubben.

En kontakt är redan tagen, men ”Strumpan” konstaterar att det fortfarande är mycket jobb kvar
– Vissa kontakter är tagna. Vi får se vad som händer. Det är en Norrköpingskille, ”Svenne” (Sven Ericsson, pappan reds anm.) spelade här och vi har Jonathan (Ericsson, brodern i Detroit Red Wings reds anm.) också härifrån. Sedan är Jimmie rotad i Skellefteå nu, han har spelat många år där och har gjort en sjuk resa. Men hur rotad kan bara han själv svara på, säger Strömberg till NT.se.

”Han är jätteintressant”

Ericsson, som vunnit två SM-guld med Skellefteå, kämpade med skador inför förra säsongen och det var länge oklart huruvida han skulle fortsätta karriären.

Nu kan det eventuellt bli spel i Vita Hästen nästa säsong. Men Strömberg konstaterar att det blir en utmaning att försöka signa forwarden.
– Med den karaktär han har är han alltid intressant för Vita Hästen. Han står för allting som vi vill stå för. En passionerad hockeyspelare som kör i alla lägen och en bra kille. Klart han är jätteintressant, det är en fantastisk spelare. Jag skulle ljuga om jag sa något annat. Sedan om det är möjligt? Det får vi se, säger Strömberg till NT.se.

Dela om du tycker det här vore en häftig värvning!

LÄS MER: NHL-meriterade svensken återvänder till Sverige – klar för SHL-klubben

SHL-klubben i sorg: Klubbikonen har avlidit 71 år gammal