BOMBEN: Jonathan Dahlén återvänder till Sverige igen – presenteras inom kort!

.

Det har spekulerats hela sommaren – men nu är bomben här.
Jonathan Dahlén återvänder till spel i Sverige igen.
21-åringen har är klar för återkomst till Timrå, avslöjar Sundsvalls Tidning.

Redan i juni kom sensationella uppgifter från Sportbladet att Jonathan Dahlén kunde återvända till svensk hockey igen och skriva på för gamla klubben Timrå. Nu kan det galna ryktet bli verklighet.

Dahlén återvänder igen

Sundsvalls Tidning avslöjar nu att Dahlén bara är detaljer från att skriva på för Timrå och bli presenterad som hela HockeyAllsvenskans absolut största värvning. Enligt uppgifterna har nuvarande NHL-klubben San Jose Sharks kommit överens med 21-åringen om att Sverige vore det bästa alternativet för kommande säsong.

Jonathan Dahlén, Timrå
180406 Timrås Jonathan Dahlen jublar efter 0-2 under ishockeymatchen i direktkval till SHL mellan Karlskrona och Timrå den 6 april 2018 i Karlskrona.
Foto: Magnus Lejhall / BILDBYRÅN / Cop 214

Dahlén flyttade till Nordamerika efter en riktig succésäsong med Timrå 2016/17. Men NHL-äventyret fick en tung start när forwarden drabbades av körtelfeber och valde därför att vända hem till Timrå igen.

Spelade i AHL ifjol

Då blev det ny succésäsong i Sverige och Dahlén sköt upp Timrå till SHL som en av de stora hjältarna. Förra säsongen var han tillbaka i Nordamerika igen och inledde säsongen i AHL med Vancouver Canucks farmarlag.

Jonathan Dahlén, Timrå
180406 Timrås Jonathan Dahlen jublar efter ishockeymatchen i direktkval till SHL mellan Karlskrona och Timrå den 6 april 2018 i Karlskrona.
Foto: Magnus Lejhall / BILDBYRÅN / Cop 214

Sedan blev Dahlén trejdad till San Jose Sharks och fick fortsätta i AHL med deras farmarlag Barracuda. Men den kommande säsongen blir med största sannolikhet i Sverige igen och förväntningarna är stora på Timrå.

”Det är skitspännande”

Dahlén uttalade sig nyligen om sitt gamla lag och tyckte att det såg väldigt spännande ut inför den nya satsningen att nå SHL igen.
– Det är skitspännande, många unga killar precis som man måste ha i Hockeyallsvenskan. Det äldre spåret funkar sällan där. Det handlar om att ha yngre som utvecklas under säsong, det är då man brukar gå upp. Förutom Oskarshamn som hade flera över 27 som gjorde sin livs säsong, sa Dahlén till ST då.
– Det är ungt och fräscht och det känns lovande, förhoppningsvis får de bra utveckling så de är med i toppen och slåss.

6 augusti kliver Timrå på isen igen och då kan fansen få välkomna hem sonen Jonathan Dahlén igen. Vilken publikfest det kan bli!

LÄS MER: Publikfavoriten återvänder till Sverige igen – helt överens med SHL-klubben

Peter Forsberg om stora hemligheten för hockeyintresserade sonen: ”Han vet nog inte…”