Bomben: Han tar över SHL-klubben till nästa säsong – gör comeback i båset efter 12 år

Bomben: Han tar över SHL-klubben till nästa säsong – gör comeback i båset efter 12 år

Skellefteå AIK ser ut att möblera om i tränarbåset efter säsongen.
Bort med Bert Robertsson och Stefan Klockare – och in med Tommy Samuelsson, avslöjar SportExpressen.
– Jag kan inte säga någonting om det, säger Bert Robertsson till tidningen.

Skellefteå AIK har just nu 1-0 i matcher mot Färjestad i SM-kvartsfinalen. Samtidigt kommer nu uppgifter som kan förändra en hel del till nästa säsong.

För tränarlösningen är redan bestämd till nästa säsong, avslöjar nu SportExpressen. Under den här säsongen har Bert Robertsson och Stefan Klockare delat på huvudansvaret i Skellefteå. Men efter slutpselet petas båda och klubben plockar in en helt ny huvudtränare, enligt uppgifterna.

”Alla säger samma sak”

Eller ny och ny. Det är Tommy Samuelsson som återvänder till klubben efter tolv år, rapporterar SportExpressen.
– Jag kan inte kommentera det. Då får ringa till Micke (Lindgren, sportchef) och se om du kan få något mer ur honom men jag tror alla kommer säga samma sak nu. Jag funderar bara på hur vi ska vinna mot Färjestad nu så som sagt så är det Micke du får ringa, säger Bert Robertsson till tidningen.

58-årige Samuelsson tog upp klubben till SHL för tolv år sedan men lämnade efter bara en säsong som huvudtränare för att flytta till Färjestad BK istället. Efter fem år i FBK flyttade Samuelsson vidare till Wien i Österrike i tre år och därefter återvände han till Färjestad igen i två säsonger fram till 2016.

Fick sparken i november

Senaste två säsongerna har Samuelsson tränat tyska Ingolstadt men fick sparken i november och har varit sysslolös sedan dess. Nu flyttar han alltså hem till Skellefteå AIK igen och blir ny huvudtränare. Kontraktet ska redan vara på skrivet, enligt SportExpressen.

Den nuvarande tränarduon Robertsson och Klockare har också kontrakt över nästa säsong men det är ändå osäkert vad som händer med dem båda.

Dela artikeln om du gillar det här tränarskiftet!

LÄS MER: Allt du behöver veta om SM-slutspelet i hockey!

Brynäs sköna revansch – chockade guldfavoriten med giftiga segervapnet