Bomben: Frölunda har gjort klart med rena drömvärvningen – storstjärnan återvänder

Frölunda kan tappa både Rhett Rakhshani och Ryan Lasch.
Men nu kan SHL-storklubben ta revansch med en riktig drömvärvning.
Då storstjärnan Jan Mursak är i stort sett klar för återkomst, rapporterar Mr. Madhawk.

Slovenen Jan Mursak minns Frölundafansen med stor värme. Slovenen kom in i laget i slutet av säsongen 2017/18 och gjorde succé direkt.

Succé i Frölunda

Det blev hela 20 poäng på 15 SHL-matcher i slutet av den säsongen. Men fler matcher än så blev det inte för forwarden som flyttade till Bern direkt efter.

Jan Mursak, Frölunda
180321 Frölundas Jan Mursak under uppvärmningen inför kvartsfinal 2 i SM-slutspelet i ishockey i SHL mellan Malmö Redhawks och Frölunda den 21 mars 2018 i Malmö. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92005

Mursak har sedan dess spelat i Schweiz och gjort 36 poäng på 62 matcher för SC Bern. Men nu kan förre SHL-storstjärnan återvända till Sverige igen.

46 macher i NHL

Frölunda ser med stor sannolikhet ut att förlora både Ryan Lasch och Rhett Rakhshani till nästa säsong och behöver förstärka laget. Nu kan man ha gjort klart med en riktig drömvärvning och perfekt ersättare i Mursak.

Jan Mursak, Frölunda
180323 Frölundas målvakt Johan Gustafsson jublar ihop med Jan Mursak, Joel Lundqvist och John Nyberg efter segern i kvartsfinal 3 i SM-slutspelet i ishockey i SHL mellan Frölunda och Malmö Redhawks den 23 mars 2018 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89

SportExpressens Mr. Madhawk rapporterar att Frölunda under en längre tid fört diskussioner med Mursak och att parterna nu är i stort sett helt överens. 31-årige slovenen har även ett utgående kontrakt med Bern.

Tidigare har Jan Mursak även spelat för CSKA Moskva och Torpedo Nizhny Novgorod i KHL samt 46 matcher för Detroit Red Wings i NHL.

LÄS MER: Oväntade uppgifter: SHL-toppklubben vill nu ha ligakonkurrentens stora floppvärvning – nära övergång