Oväntade uppgifter: SHL-toppklubben vill nu ha ligakonkurrentens stora floppvärvning – nära övergång

Juuso Ikonen har floppat i HV71.
Nu kan han vara nära en ny klubb.
Enligt Aftonbladet är forwarden nära Luleå.

Juuso Ikonen gjorde sin första sejour i Sverige 2016, då i Djurgården. Men finländaren fick inte igång poängproduktionen i Stockholms-klubben, och flyttlasset gick i stället till Brynäs.

Floppat rejält

Där gjorde han, under säsongen 2017-2018, stor succé. Efter 26 poäng på 49 matcher i SHL så testade han lyckan i Nordamerika, där det dock bara blev spel i AHL.

191102 HV71:s Juuso Ikonen under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Oskarshamn den 2 november 2019 i Jönköping. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN

Inför pågående säsong så flyttade han tillbaka till Sverige, nu till HV71. Men där har Ikonen verkligen inte fått det att flyga.

Jagas av konkurrenten

Han har bara noterats för sex poäng på 32 matcher – och nu kan han ännu en gång flytta. Enligt Aftonbladet så är han högaktuell för ligakonkurrenten Luleå.

190928 HV71:s Juuso Ikonen under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Skellefteå den 28 september 2019 i Jönköping. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN

Toppklubben tränas av Thomas ”Bulan” Berglund, som även tränade Ikonen under succéperioden i Brynäs. Luleå ska vilja bredda sin trupp inför slutspelet, och har redan dumpat Austin Farley vilket gör att en öppning för nyförvärv finns.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!