Blytunga tappet: Målvaktsstjärnan uppges lämna SHL-klubben – för nytt storlag

.

Flera stjärnspelare ser ut att lämna Djurgården.
Nu kommer nästa, blytunga, tapp.
Enligt Sportbladet är målvakten Adam Reideborn klar för en flytt till KHL.

Adam Reideborn gjorde i år sin fjärde raka säsong i Djurgården. 27-åringen har haft ett fast grepp om förstaspaden i klubben och i år blev säsongen en supersuccé.

Storsuccé för Adam Reideborn

Reideborns målvaktsspel var en starkt bidragande orsak till Djurgårdens framgångar, en insats som tog laget hela vägen fram till SM-final mot Frölunda.

Djurgårdens målvakt Adam Reideborn deppar under final 6 i SM-slutspelet i ishockey mellan Djurgården och Frölunda den 2 maj 2019 i Stockholm.
Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Väl där fick Djurgården se sig besegrade med 4-2 i matcher.

Uppges lämna – för KHL

Adam Reideborn har kontrakt med Djurgården även nästa säsong, men nu ser han ut att lämna. Enligt uppgifter till Sportbladet är målvakten överens med KHL-klubben Ak Bars Kazan om en flytt.

Uppgifterna gör gällande att han skriver på ett ettårskontrakt med laget. Agenten Niklas Granberg vill inte kommentera uppgifterna, men bekräftar att det finns intresse.
– Så är det, det finns alltid ett stort intresse för bra spelare, säger han till Sportbladet.

Sedan tidigare har Djurgården redan gjort flertalet värvningar. Bland dessa finns Tom Wandell, Anton Hedman och Michael Haga.

Fler spelare lämnar

Flera spelare har redan lämnat klubben. Marcus Davidsson är klar för Växjö samtidigt som Bobbo Petersson, Petteri Virtanen och Dennis Svensson får söka sig om efter nya klubbar.

Dessutom har Emil Bemström och Olle Alsing nyligen skrivit på NHL-kontrakt, den sistnämnda som Djurgården fortsatt har hopp om att få låna in till hösten.

Men nu verkar klubben alltså få se sig om efter en ny målvakt, om Adam Reideborn lämnar.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

   

LÄS MER: Finska tokilskan i hockey-VM efter uppmärksammade situationen: ”Det är skrattretande!”

BEKRÄFTAT: Storstjärnan bryter med SHL-klubben – här spelar han nästa säsong