Blev hatad i hela hockeyvärlden – nu får han sparken av Adler Mannheim

Han började bråka med Tommy Sjödin.
Han uppmanade sina spelare att skada Brynäs.
Nu får skandaltränaren Sean Simpson sparken från Adler Mannheim.

Adler Mannheim blev hatade av hela hockeyvärlden efter skandalmatchen mot Brynäs i CHL. Anledningen var lagets uppträdande i slutet av matchen där totalt fyra matchstraff delades ut. Värst av alla gick det för Daniel Paille som åkte på en otäck tackling av Thomas Larkin. Paille som än i dag lider av hjärnskakning, vädjar till internationella ishockeyförbundet att agera mot Mannheim.
– Jag uppmuntrar IIHF att kliva in och se till att rättvisa blir skipad, skrev han i ett brev på Brynäs hemsida.

I centrum för hela kaoset stod Sean Simpson, lagets tränare. Han anklagades för att hånle och beordra sina spelare att attackera Brynäs. Dessutom började han käfta med Brynästränaren Tommy Sjödin. Som straff fick han en match avstängning i CHL.

Hela ledarstaben sparkad

Nu står det klart att Simpson gjort sitt i Mannheim. För i dag skriver klubben på sin hemsida att tränaren får sparken. Det får även hans assisterande tränare Colin Mueller och sportchefen Teal Fowler.

Simpson tog över klubben förra året och ledde laget till en andra plats i ligan. Den här säsongen har det gått tyngre för klubben som för närvarande ligger sexa i tabellen. Den 57-årige tränaren har tidigare varit förbundskapten för Schweiz och Kanada.

LÄS MER: Här straffar hockeygudarna skandallaget Mannheim – på allra skönaste sättet