Björklöven-fansens fullständigt galna insamling – så mycket har donerats i jakten på nyförvärv: ”Fantastiskt”

Björklöven-fansens fullständigt galna insamling – så mycket har donerats i jakten på nyförvärv: ”Fantastiskt”

Björklöven satsar mot SHL.
Nu har fansen samlat ihop en galen summa – på bara två dagar.
– Supportrarna gör ett fantastiskt jobb, säger sportchef Per Kenttä till HockeyNews.

Björklöven har i flera säsonger haft ett urstarkt lag i Hockeyallsvenskan, och den gångna säsongen var man tippat som en av favoriterna att ta sig upp i den högsta serien. Men HV71 blev till slut för tuffa, och det blev en andra raka förlust i finalspelet mot SHL.

Otroliga insamlingen

Det har nu gått mer än 20 år sedan Björklöven senast var uppe i SHL, men satsningen är tydlig. Man vill tillbaka, och det kommer att krävas ett urstarkt lag under vintern om man ska gå på den enorma favoriten Djurgården, som efter uttåget ur SHL värvat hem flera profiler och stjärnor.

211030 Björklövens Gerry Fitzgerald jublar efter att han gjort 3-0 under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Björklöven och Modo den 30 oktober 2021 i Umeå. Foto: Johan Löf / BILDBYRÅN

Men klubben får nu välkommen hjälp. Björklövens fans hyllas ofta inom hockey-Sverige, och nu har man dragit igång en insamling vid namn ”Supporterspelaren”. Målet är att, via donationer från fansen, dra in en miljon kronor. Insamlingen drog igång på lördagen – och på knappt 24 timmar hade sanslösa 300 000 kronor samlats in.

”Gör ett fantastiskt jobb”

Under måndagsförmiddagen var nästan halva målet uppfyllt, alltså en halv miljon kronor i insamlade pengar.

– Supportrarna gör som vanligt ett fantastisk jobb här uppe, säger sportchef Per Kenttä till HockeyNews.

220419 Björklövens supportrar jublar under semifinal sex i kvalet till SHL mellan Björklöven och Modo den 19 april 2022 i Umeå. Foto: Johan Löf / BILDBYRÅN

Enligt Kenttä har klubben backsidan klar, men det som behövs är ytterligare fyra forwards, och en målvakt. Med hjälp av ”supporterspelaren” ska man tillföra rejäl spets i truppen.

– Vi söker framförallt spets i form av forwards men även en målvakt då Joona Voutilainen är vår enda målvakt idag på kontrakt, säger han.

LÄS MER: Förre SHL-stjärnans oväntade drag på sociala medier – därför talar nu allt för en supervärvning av Frölunda