Bilderna efter jättedramat i SHL som hela hockey-Sverige bara tokälskar – alla säger nu samma sak: ”Det är så jävla vackert”

Mikael Ruohomaa sköt Frölunda till semifinal – och sänkte sitt gamla lag.
Nu hyllas han, och Leksand, av hela hockey-Sverige.
– Det är så jävla vackert, säger TV4-experten Almen Bibic.

Kvartsfinalserien mellan Frölunda och Leksand har svängt ordentligt, och på onsdagen skulle allt avgöras i en sjunde och helt avgörande match. Hemmalaget Frölunda tog ledningen sex minuter in i den andra perioden, men glädjen blev kortvarig.

Avgjorde mot förra laget

Leksand kvitterade efter ett omdiskuterat mål från Lukas Vejdemo, då Frölunda menade att domarna borde videogranskat det hela för offside i målgården. I en tät och jämn match tog Frölunda på nytt ledningen med sex minuter kvar att spela, då Erik Thorell gjorde sitt första slutspelsmål någonsin i SHL. Då trodde hemmapubliken att semifinalplatsen var säkrad – men Leksand skulle svara igen.

Bara tre minuter senare, och med tre minuter kvar av matchen, sköt Olle Alsing in 2-2-målet, och den sjunde och avgörande matchen gick, passande nog, till förlängning. Då klev Mikael Ruohomaa fram. Finländaren, som kom till Frölunda från Modo under den här säsongen, tillbringade två säsonger i just Leksand från 2021 till 2023. Nu sköt han Frölunda till semifinal – och sitt gamla lag på semester.

Fina bilderna

Och efteråt medgav han att det var dubbla känslor, då han led med sitt forna lag.

– Det finns så många goda vänner där. Killar som kommer vara mina vänner för livet. Jag är superglad, men samtidigt lider jag med dem. Jag älskar dem grabbarna, säger Ruohomaa till Aftonbladet.

Direkt efter att Ruohomaa skickade in det avgörande målet så utspelade sig fina scener nere på isen. Ruohomaa kramade om varenda Leksands-spelare under avtackningen.

– Jag berättade hur mycket jag respekterar dem. Det är väldigt bra vänner, säger han.

Foto: Skärmdump/TV4

Bilderna på Leksand och Frölunda som kramade om varandra, och tackade varandra för en bra slutspelsserie, fick hela hockey-Sverige att jubla. Och i TV4:s kommentatorsbås satt experten Almen Bibic och var rörd.

– Är inte det här jävligt vackert med idrott? Jag blir lite… jag tycker det här är så fint. I en match, då smäller det därute, då är det stenhårt. Men efter matchen så ger man varandra en kram, ”grattis”. Jag tycker det här är så jävla vackert, säger han.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev