Bianca Salmings första ord efter pappa Börje Salmings bortgång – öppnar upp om sorgen: ”Varit i en dimma”

Börje Salming har gått bort, han blev 71 år gammal.
Nu berättar Bianca Salming för första gången om stora sorgen.
– Jag har svårt att prata om det utan att bryta ihop. Allt är så overkligt, säger hon till SportExpressen.

Förra torsdagen somnade Börje Salming in och en av svensk hockeys största profiler lämnade oss. Efter veckor av stora hyllningar kom beskedet hastigt och mycket tidigare än vad de flesta räknat med.

Biancas sorg

Sedan dess har svenska folket och hockeyvärlden överöst den bortgångne ikonen med vackra ord och stora hyllningar. Fem dagar av sorg senare öppnar nu dottern Bianca Salming upp om känslorna och saknaden av pappa.
– I början var det bara sorg, en enorm ledsamhet. Sen kom ilskan, man blev arg emellanåt. Och nu är allt bara overkligt. Samtidigt har det ju känts overkligt länge, ända sen vi fick det här beskedet i somras, säger 24-åringen i en intervju med SportExpressen.
– Det känns som att jag nu har kommit till stadiet då allt bara känns så overkligt. Att det inte har hänt. Den senaste tiden har varit som en dimma och jag försöker typ gå lite på det och fortsätta tänka så för att jag ska orka med.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Bianca Salming, Börje Salming
221117 Pia, Bianca och Anders Salming med Börje Salming som tilldelas priset NHL Honorary Award under Tidernas Hockeygala den 17 november 2022 i Stockholm. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0377

Det är framförallt den stora kärleken som skickades till Börje Salming under den sista tiden i livet som hjälper Bianca under sorgen. Att hennes pappa fick uppleva de vackra hyllningarna både i Toronto och Avicii Arena betyder en hel del.
– Det hjälper mig så mycket. Men jag är mest glad att pappa fick uppleva allt det här innan han gick bort. Det är det jag känner. Det är svårt att prata om det. Jag är så glad över folks uppskattning, men för mig handlar det liksom om min pappa, säger hon till kvällstidningen.

LÄS MER: Underbara bilden på Börje Salming sprider sig i hela Sverige efter ikonens bortgång: ”Detta visste jag inte”

”Har betytt allt”

Bianca Salming var vid sin pappas sida ända in i det sista och har tagit del av allt det fina som sagt om honom senaste dagarna. När svenska folket har öppnat upp sina hjärtan för att hedra Börje Salmings minne.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Bianca Salming, friidrott
220817 Bianca Salming of Sweden competes in women’s heptathlon shot put during day 7 of the European Championships on August 17, 2022 in Munich. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / VG0336

24-åringen är så oerhört tacksam och vill tacka för alla hälsningar som har kommit in.
– Jag är väldigt tacksam över allt stöd och all kärlek. Jag vet att det har betytt allt för pappa under den här tiden, så jag vill också tacka åt honom, säger hon i intervjun.

LÄS MER: Nu kan Börje Salming hyllas med en alldeles egen staty på svensk mark: ”Han har gjort så mycket för oss”