Beskedet: Lucas Sandström stängs av resten av säsongen – efter den här tacklingen på domaren

.

Almtunas Lucas Sandström tacklade omkull en linjedomare i matchen mot Karlskrona.
Nu stängs han av – resten av säsongen.

Lucas Sandström har varit i blåsväder vid flera tillfällen tidigare. Han har fem avstängningar i Hockeyallsvenskan sedan 2013. Bara tidigare i år blev han avstängd i tre matcher för ”våld mot domare”.

Hårt straff

Den här gången blir straffet betydligt hårdare. Sandström stängs av resten av säsongen, vilket motsvarar elva matcher.

Här är situationen som Sandström blir avstängd för:

I pressmeddelandet från disciplinnämnden står det att läsa att Almtuna lägger skulden på domarna.
”Linjemannen har dåligt omdöme och utsätter sig för fara när detta sker, vilket i sin tur leder till att han ramlar och skadar sig när handgemängen är igång. För många gånger som domarna har dåligt omdöme och kastar sig in i situationer som de inte kan hantera och då får kontakt med spelarna”, skriver man.

”Inte alls med meningen”

Och fortsätter: ”Lucas vet inte ens om att linjemannen är på väg in i situationen då han försöker få tag på Karlskrona spelaren. I samband med detta så blir det en kontakt med linjemannen som såklart är olyckligt och inte alls med mening. Alla domare på isen måste kunna läsa av en sådan situation och inte kasta sig in rakt i hetluften mellan dessa två spelare”.

Den förklaringen köper dock inte disciplinnämnden:
”Lucas Sandström har god uppsikt och bedöms vara helt medveten om att det är linjemannen han knuffar, låt vara för att ta sig fram till motspelaren. Beteendet, att fysiskt ge sig på en domare på detta sätt, är helt oacceptabelt och ska leda till ett kännbart straff”, skriver man i utlåtandet.