Bekräftat: Skyttekungen klar för rivalklubben

Bekräftat: Skyttekungen klar för rivalklubben

Anton Holm är klar för AIK.
Detta bekräftar klubben under måndagen.
– Det är väldigt kul. AIK är en klubb som ständigt siktar uppåt, säger Holm till AIK:s hemsida.

Trots att Södertälje genomgående kämpade i botten, vann Anton Holm hela Hockeyallsvenskans skytteliga. På 51 matcher smällde 27-åringen in hela 28 kassar och blev därmed bäste målskytt av samtliga spelare.

Nu tar Holm sats i en ny Stockholmsklubb. Precis som det ryktats om under de senaste veckorna kommer skyttekungen nästa säsong att spela för AIK.

Den allsvenska klubben bekräftar i dag värvningen från rivalen på sin officiella hemsida.
Det är som sagt en utpräglad målskytt med ett bra skott och bra skridskoåkning. Han har bra tajming ute på isen som gör att han ofta hamnar rätt i situationer, säger AIK:s sportchef Anders Gozzi till hemsidan.

AIK jagar uppflyttning till SHL. Årets säsong slutade i en en snöplig förlängningsförlust mot BIK Karlskoga i den avgörande play-off matchen om en plats i direktkvalet mot Rögle.

Holm själv var nöjd över sitt nya klubbval.
– Det är väldigt kul. AIK är en anrik förening och en storklubb som ständigt siktar uppåt. Jag spelar för att vinna och hoppas kunna bidra med poäng till laget. Men huvudsaken är laget tar poäng och vinner så många matcher som möjligt för att kunna kvala mot SHL, säger han till klubbens hemsida.

LÄS MER: SHL-centern högaktuell för NHL-flytt – trots det falska ryktet