Bekräftat: SHL-klubben värvar poängmaskinen – helt klar efter stora succén: ”Kan bli en publikfavorit”

Bekräftat: SHL-klubben värvar poängmaskinen – helt klar efter stora succén: ”Kan bli en publikfavorit”

Jesper Kokkonen har gjort braksuccé i Karlskoga.
Nu är han helt klar för HV71.
– Han har alla möjligheter att bli en publikfavorit i Kinnarps Arena, säger sportchefen Johan Hult.

HV71 har redan värvat Fredrik Forsberg från Karlskoga. Nu står det klart att man även värvar hans förre lagkamrat, Jesper Kokkonen, 27.

”Kan bli en publikfavorit”

Ryktena har varit där ett tag, och i helgen stod det klart att Jesper Kokkonen ansluter från Bofors.

– En härlig lirare som gillar att göra mål, men också fysisk i sitt spel och bra på att använda sin tyngd. Lite av en Mattias Remstam-typ. Alla möjligheter att bli en publikfavorit i Kinnarps Arena, säger Johan Hult.

190920 Karlskogas Jesper Kokkonen jublar efter 1-2 under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Almtuna och Karlskoga den 20 september 2019 i Uppsala. Foto: Tobias Sterner / BILDBYRÅN

Kontraktet är skrivet på två år.

– Det ska bli otroligt roligt att dra på sig HV-tröjan. Jag hoppas kunna bidra så att vi vinner matcher och att vi får en lång säsong, säger Jesper Kokkonen.

Stor succé

Jesper Kokkonen har tagit den långa vägen till SHL. Finländaren kom till Sverige och Hammarby och gjorde därefter fem raka säsonger i Hockeyettan.

190920 Karlskogas Jesper Kokkonen under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Almtuna och Karlskoga den 20 september 2019 i Uppsala. Foto: Tobias Sterner / BILDBYRÅN

2018 värvades han till BIK Karlskoga, där han gjorde en bra debutsäsong med 22 gjorda poäng. Under den nyss avslutade säsongen fick han ett enormt genombrott med hela 38 poäng på 52 matcher, och nu får han alltså chansen i SHL.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!