Expertens stenhårda ord om Rangers behandling av Henke – och dystra beskedet om stjärnans framtid

Expertens stenhårda ord om Rangers behandling av Henke – och dystra beskedet om stjärnans framtid

Henrik Lundqvist är petad i New York Rangers.
Nu tycker experten Larry Brooks till om – och ger dessutom ett dystert framtidsbesked om svensken.
”Det har lämnat en avskyvärd smak i munnen”, skriver han.

Henrik Lundqvist har dominerat i kassen i Madison Square Garden de senaste 15 åren. Svensken har varit en av hela hockeyvärldens bästa målvakter, och varit omåttligt populär i New York Rangers.

”Redan gjort sitt val”

Men allt har sitt slut, och den senaste säsongen har varit en total mardröm för ”Henke”. Lundqvist har varit petad av två målvakter, och när han väl fått chansen så har han inte alls övertygat.

New York Rangers goaltender Henrik Lundqvist (30) watches from the bench during the second period of the team’s NHL hockey game against the San Jose Sharks, Saturday, Feb. 22, 2020, at Madison Square Garden in New York. (AP Photo/Mary Altaffer)

Nu tror experten Larry Brooks, på anrika New York Post, att hans tid i Rangers är över – trots att han har ett år kvar på sitt kontrakt.

”Rangers har redan gjort sitt val, och jag kan inte se Lundqvist spela av sitt sista år på kontraktet. Jag tror att en Igor Sjestiorkin och Lundqvist-duo hade fungerat bra, men det gör uppenbarligen inte ledningen. Det är därför som jag förväntar mig att han köps ut. Om Lundqvist fortsätter karriären någon annanstans eller om han lägger av vet jag inte. Och jag tror inte att Lundqvist själv ens vet vad han vill göra nästa år…”, skriver Brooks i en krönika i helgen.

”Avskyvärd smak i munnen”

Brooks skriver även att han har problem med hur Rangers behandlade Lundqvist under säsongen.

”Det som gjort allt extra elakt för Lundqvist är att han i stort sett blev raderad från lagfotot, och fick se två 24-åringar ta hans jobb. Vem hade kunnat tro att det skulle sluta så här, med att den bästa målvakten i klubbens historia till sist skulle bli en börda och helt osynlig”, skriver han.

Henrik Lundqvist, New York Rangers
171221 Rangers målvakt Henrik Lundqvist under ishockeymatchen i NHL mellan New Jersey Devils och New York Rangers den 21 december 2017 i New Jersey. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87572

Larry Brooks tycker dock att beslutet är rätt av Rangers ledning, men skriver samtidigt att:

”Det här lämnar en avskyvärd smak i munnen, det är det som kalla beslut brukar göra. Och låt mig berätta för er: Det här var iskallt, trots att siffrorna visar att det är korrekt. Till och med de allra största Lundqvist-supportrarna måste hålla med om det”, skriver han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!