Bekräftat efter ryktena: Populära stjärnduon lämnar SHL-klubben – hit flyttar dom

Bekräftat efter ryktena: Populära stjärnduon lämnar SHL-klubben – hit flyttar dom

.

Det har ryktats om det.
I dag kom även beskedet från HV71 själva.
Publikfavoriterna Markus Ljungh och Mattias Tedenby utnyttjar klausuler i kontrakten och lämnar klubben.

Snacka om tung smäll för HV71. Endast en dag innan klausulerna går ut väljer både Markus Ljungh och Mattias Tedenby att utnyttja klausulerna och lämna klubben.

Båda lämnar HV71…

Båda två är publikfavoriter och karaktärsspelare hos HV71 och blir svåra att ersätta till nästa säsong. Ljungh gjorde hela 40 poäng i grundserien senaste säsongen och Tedenby har gjort över 400 matcher för HV och även vunnit två SM-guld.
– Det är tråkigt att vi blir av med två duktiga hockeyspelare och två härliga killar. Vi går inte lottlösa ur detta utan blir ekonomiskt kompenserade för båda spelarna och har en plan för hur vi ska gå vidare och ersätta dem, säger Johan Hult, sportchef i HV71, till klubbens officiella webbplats.
– Detta innebär att vi har tre forwardsplatser att fylla. Både Mattias och Markus var spelare som var ledande i laget och det ska också deras ersättare att vara.

…och hit flyttar duon

Nya klubbar har inte blivit officiella än men enligt tidigare uppgifter från SportExpressen har Tedenby legat i förhandling med schweiziska storklubben Davos och Ljungh är högaktuell för en flytt till KHL, rapporterar Sportbladet. Inom de närmaste dagarna lär vi nog alla få beskeden om de nya klubbarna.

Markus Ljungh och Mattias Tedenby, HV71
190124 HV71:s Nils Andersson , Mattias Tedenby , Simon Önerud och Andreas Thuresson jublar efter Markus Ljungh efter 2-2 under ishockeymatchen i SHL mellan Brynäs och HV71 den 24 januari 2019 i Gävle.
Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån / Cop 118

För Tedenby blir det i alla fall ett tung avsked till klubben i hans hjärta.
– Det är naturligtvis ledsamt att lämna HV71 som jag känner så mycket för. Jag har haft många fina år i HV71 och alltid älskat att spela inför alla fantastiska fans, men nu har jag nu fått en chans om att spela utomlands och den chansen vill jag inte missa. Jag vill tacka alla supportrar, sponsorer och alla som jobbar i föreningen och hoppas att våra vägar möts i framtiden igen, säger Tedenby i sitt första uttalande.

HV71:s lagbygge 2019/2020

Målvakter:
Jonas Gunnarsson
Adam Åhman

Backar:
Markus Lauridsen
Christoffer Persson
Nils Andersson
Didrik Strömberg
Johannes Kinnvall
Eric Martinsson
Jesper Williamsson
Emil Johansson

Forwards:
Linus Sandin
Martin Thörnberg
Simon Önerud
Oscar Sundh
Joakim Andersson
Filip Sandberg
Axel Holmström
David Gustafsson
Johan Johnsson
Christoffer Törngren

LÄS MER: Här är Frölundas jättevärvning – NHL-meriterad back klar!

Sensationella uppgifter: Svenske NHL-stjärnan nära återkomst till SHL-laget