Bekräftat: Bryter kontraktet och lämnar SHL-klubben – nu kan NHL-profilen ta över

Peter Andersson lämnar Malmö Redhawks efter säsongen.
Det trots att två år återstår på kontraktet.
– Vi vet att Peter brinner för det här och vi kommer göra allt för att vi ska få en så bra avslutning tillsammans som möjligt, säger sportchefen Patrik Sylvegård.

Peter Andersson är inne på sin fjärde säsong som tränare för Malmö Redhawks. Han har två år kvar på sitt kontrakt, men under vintern har uppgifter kommit att profilen är redo att söka nya utmaningar.

”Vet att han brinner”

Nu står det klart att han bryter sitt kontrakt efter säsongen, och därmed alltså lämnar två år i förtid.

– Vi går nu in i den avgörande och roligaste delen av säsongen. Vi vet att Peter brinner för det här och vi kommer göra allt för att vi ska få en så bra avslutning tillsammans som möjligt, säger Patrik Sylvegård till klubbens hemsida.

190212 Malmö Redhawks tränare Peter Andersson deppar under ishockeymatchen i SHL mellan Malmö Redhawks och Färjestad den 12 februari 2019 i Malmö. Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN / Cop115.

Det har sedan tidigare stått klart att att assisterande tränaren Martin Filander även lämnar efter säsongen, vilket betyder att Redhawks har två luckor till båset att fylla. Nu kommer uppgifter om ersättare.

De kan ta över

Sedan tidigare har NHL-profilen Andreas Lilja, nu assisterande i Kristiandstad, pekats ut som en möjlig ersättare. Precis som Björklövens succétränare Joakim Fagervall, som även han är klar att lämna den hockeyallsvenska serieledaren.

– Ingen rök utan eld, det stämmer att de två är bland de namnen vi har diskuterat och bland de spåren som vi går på just nu, säger Patrik Sylvegård till Aftonbladet.

Andreas Lilja
071008 Ishockey, NHL, Detroit Red Wings – Edmonton Oilers: Andreas Lilja, Detroit. © Bildbyrån

Att de båda tränarna ryktas till just Redhawks är förståeligt.

– Joakim Fagervall känner jag väl sedan tidigare och vi har haft mycket kontakt, Andreas Lilja har jag vuxit upp med som nio år yngre spelare. De båda har gått igenom mycket under åren, de har enorm energi och erfarenhet för det här, säger Sylvegård.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!