Bekräftar samtal: Stjärnan öppnar för comeback i forna SHL-klubben

Bekräftar samtal: Stjärnan öppnar för comeback i forna SHL-klubben

Anton Rödin är tillbaka efter ett tungt år i Kanada. Nu öppnar han upp för en återkomst i sin forna klubb.
– Om jag ska spela här i Sverige och SHL så har jag svårt att se mig själv i något annat lag än Brynäs, säger han till GD.se.

Anton Rödin lämnade SHL och Brynäs inför den gångna säsongen efter ett succéår med 37 poäng på 33 matcher. Förra sommaren reste han över till Nordamerika och Vancouver Canucks, men en knäskada grusade drömmarna. Det blev bara tre matcher i NHL och tre i AHL innan säsongen var över. Nu är han tillbaka i Sverige – och öppnar för en återkomst i SHL hos Brynäs.

I en lång intervju med Gefle Dagblad bekräftar den 26-årige forwarden att han har kontakt med Brynäs sportchef Stefan Bengtzén.
– Vi kan väl säga så här i alla fall. Om jag ska spela här i Sverige och SHL så har jag svårt att se mig själv i något annat lag än Brynäs. Det säger mitt hjärta – Brynäs har alltid varit mitt lag och kommer alltid att förbli det, men jag har inte tagit något beslut än, säger han till GD.se.

Rödin, som gjort tolv landskamper i Tre Kronor, har tidigare ryktats vara på väg till KHL. Ett alternativ han fortfarande överväger.
– Jag vill veta vad jag ska spela nästa säsong så tidigt som möjligt. Men just nu vet jag faktiskt inte. Jag stänger inga dörrar och det är bara i början av maj än så länge. NHL, KHL eller SHL – vi får se, säger Rödin.

LÄS MER: 7 kultspelare som Brynäs-fansen aldrig glömmer