Avslöjar: Linus Omark planerar ny superstraff i VM

Linus Omark har lagt några helgalna straffar genom åren. Nu avslöjar han för Sportbibeln att han har en alldeles ny variant förberedd till VM – som garanterat kommer få publiken att jubla.
– Det kommer vara en av de snyggaste jag har lagt, säger Omark till Sportbibeln.

Genom åren har den svenska och internationella hockeypubliken fått ta del av Linus Omarks trollkonster på isen. I sin NHL-debut stod han för en jättefräckis i straffläggningen och i träningsmatchen mot Schweiz för en lika häftig straffklassiker som ”Kenta” Nilssons eller Peter Forsbergs. Nu avslöjar han för Sportbibeln att en ny, ännu snyggare, straffvariant är klar.
– Om det blir VM-final så drar jag fram den, det har jag redan bestämt. Jag har inte lagt den på match än men den är väl inövad. Lyckas jag med den så är den riktigt fin, säger Omark till Sportbibeln.

Om straffen sitter, hur högt rankar du den?
– Det beror på hur jag träffar pucken men det kommer vara en av de snyggaste jag har lagt.

Omark, som senast mot Tyskland bildade kedja med Marcus Krüger och Carl Söderberg, har stora förhoppningar på turneringen. Han tror Sveriges chanser är stora för att ta hem den ädlaste medaljen.
– Vi ska alltid gå för guld och jag tror det är något bra på gång här med laget. Vi får ett riktigt bra lag, ett ungt lag med många hungriga spelare. Allt kan hända men som det ser ut nu så har vi stora chanser att gå långt.

LÄS MER: ”Omark om mardrömmen i Nordamerika: Då förstördes min NHL-karriär”