Avgående sportchefens hårda ord – går till attack mot stjärnan: "Jag är besviken på honom"

Avgående sportchefens hårda ord – går till attack mot stjärnan: ”Jag är besviken på honom”

I går hoppade Joakim Eriksson av sitt uppdrag som sportchef i Djurgårdens IF.
Nu bryter han tystnaden kring situationen med Linus Videll som skakat klubben.
– Jag är besviken på honom, säger Eriksson.

I slutet av november anmälde Djurgårdens tidigare lagkapten Linus Videll sin egna klubb för kränkande behandling. Effekterna blev att klubben utsatte en intern utredning, och blev sedan frikända.

Lämnar efter sju år

Soppan har däremot inte slutat där. Linus Videll har inte spelat en minut för Djurgården sedan flera veckor tillbaka, och tidigare i veckan kommunicerade Djurgården att forwarden begärt att bli utköpt från sitt kontrakt – något han själv sedan dementerade.

På onsdagskvällen briserade sedan nästa bomb i Djurgårdens IF. Sportchefen Joakim Eriksson lämnar klubben efter sju år efter den senaste tidens svaga resultat.

211125 Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson under ishockeymatchen i SHL mellan Skellefteå och Djurgården den 25 november 2021 i Skellefteå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN

– Jag väljer att säga upp mig för att jag är ytterst ansvarig för herrlagets resultat och de är trots tuffa omständigheter alldeles för dåliga denna säsong. Jag känner heller inte att jag har hela styrelsens förtroende, säger Eriksson till SVT Sport.

Den tidigare sportchefen berättar att turbulensen runt Videll-konflikten inte haft någon påverkan på beslutet. Han bekräftar också att han lämnade på eget bevåg.

”Varit oerhört självisk”

Joakim Eriksson kan däremot inte hålla tillbaka sina känslor kring konflikten som just nu skakar Djurgårdens IF. Han menar att han är mycket besviken på Linus Videll.

– Jag betvivlar inte att Linus blivit rejält besviken på situationen kring kaptensrollen. Den blev otydligt kommunicerad internt och det var inte meningen att det skulle få Linus att må som han gjorde. Det är något jag beklagar, säger han till SVT och fortsätter:

211007 Djurgårdens Linus Videll under ishockeymatchen i SHL mellan Djurgården och Rögle den 7 oktober 2021 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / BILDBYRÅN

– Men det finns samtidigt en hel del i Linus agerande de senaste två månaderna inom Djurgårdens herrlag som varit oerhört själviskt och som jag vet att såväl lagkamrater som personal inom Dif är väldigt besvikna på.

Joakim Eriksson vill inte gå in på några flera detaljer, men tycker inte att konflikten påverkat klubbens negativa resultat på isen. I stället tar han allt ansvar för det sportsliga.

LÄS MER: Jätteilskan mot Juniorkronorna inför JVM – efter att succébacken ratades till turneringen: ”Blev förvånad”

Få våra nyhetsbrev!