Armand Duplantis avslöjar nu sitt favoritlag i SHL(!) – var på plats i helgen: ”Det är nytt för mig…”

Armand Duplantis är inte van med is.
Men nu tycks han ha valt sitt SHL-lag.
– Det är rätt nytt för mig, jag tycker matchen är riktigt bra, sa han från läktaren i helgen.

Armand Duplantis tävlar förvisso för Sverige men är annars uppvuxen i USA och Louisiana. Där är det sällan kallare än fem grader utomhus, och det kryllar kanske inte av is. Och trots att ishockey klassas som en av de största sporterna i landet är det inte van mark för Armand Duplantis.

Var på plats

Mondo satsade i stället på stavhopp, och det gjorde han ju rätt i då han redan är den som hoppat högst i historien, med sitt världsrekord på 6,18 från förra året. Men Duplantis har börjat tillbringa alltmer tid i Sverige, och då var det ju bara en tidsfråga innan han skulle halka in på en SHL-arena.

210804 Armand Duplantis of Sweden at the medal ceremony after men’s pole vault final during day 12 of the Tokyo 2020 Olympic Games on August 4, 2021 in Tokyo. Photo: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN

Och i helgen gjorde han debut på en läktare i Sveriges högsta liga i ishockey, och deklarerade då för hemmapubliken på Hovet att han gjort sitt val när det kommer till vilket lag han supportrar.

– Detta är min första hockeymatch, men jag ska heja på Djurgården, sa han inför matchen.

”Rätt nytt för mig”

Väl under matchen så intervjuades Duplantis av Expressen, och fick då ge sina tankar om det han bevittnade.

– Jag tycker matchen är riktigt bra, det hade varit kul att se ett mål från Djurgården… men det är väldigt roligt, sa han då.

Duplantis, som även uppmärksammades av C Mores tv-bilder under matchen, berättade även om varför han egentligen valde att gå på hockey.

– Det är rätt nytt för mig också, men även mina bästa vänner från Louisiana som är här. Vi har inte riktigt den kulturen där… så jag ville visa dem lite svenska saker som de inte riktigt kan uppleva hemma.

210905 Armand Duplantis of Sweden during Finnkampen athletics gala on September 5, 2021 in Stockholm. Photo: Jonathan Näckstrand / BILDBYRÅN

Duplantis kunde kanske inte ge några taktiska analyser, men gillade vad han såg.

– Det händer grejer hela tiden. Jag kan inte säga jättemycket om spelet, men det är roligt, sa han till Aftonbladet.

Duplantis fick, precis som han önskade, se mål. Djurgården stod nämligen för en mäktig vändning då man med mindre än fem minuter kvar av matchen hämtade upp ett tvåmålsunderläge mot Brynäs, och sedan avgjorde i förlängning.

LÄS MER: När Sudden drog på sig spenderarbyxorna i limon – och köpte McDonalds för 10 000 kronor: ”En hög pengar”

Få våra nyhetsbrev!