Alexander Ovechkins sjuka milstolpe i natt – i säsongens märkligaste NHL-match

Alexander Ovechkins sjuka milstolpe i natt – i säsongens märkligaste NHL-match

Alexander Ovechkin har inga planer på att sluta att göra mål.
I natt stod han för ett nytt hattrick när Washington föll mot San Jose Sharks med 7-6 i en helgalen match.
Noteringen innebär att ryssen tar sig in på topp tio-listan över flest hattrick i ligan någonsin.

Alexander Ovechkin fick äntligen lyfta Stanley Cup-bucklan i våras. Starten på den här säsongen var stark men under 2019 har ”Caps” haft det riktigt tungt.

Nytt hattrick från Ovechkin

I nattens möte med San Jose Sharks inkasserade laget sin sjätte raka förlust. Men att laget, och framför allt Ovechkin, fortsatt producerar framåt är ingen hemlighet.

Ovechkin stod för totalt fyra poäng varav tre mål i matchen. Det sista innebar ledning med 6-4 i den tredje perioden men San Jose kom tillbaka.

Med bara en sekund kvar av matchen kvitterade Evander Kane och i förlängningen fixade Tomas Hertl segerpucken, även det med sitt tredje för kvällen.

In på topplistan

Den ryske superstjärnan Ovechkin kunde trots allt glädja sig åt att nå en häftig notering. Hattricket var hans 23:e i NHL vilket innebar att han klättrade förbi Teemu Selänne och tog på topp tio-listan över flest hattrick i ligan någonsin. Tiondeplatsen delar han nu med en annan finländare i form av Jari Kurri.

Nicklas Bäckström stod för två assist, båda till ”Ovi” och André Burakovsky noterades för ett mål i matchen.

Redan natten till torsdag har Washington chansen att gå in i uppehållet med en seger. Då ställs man mot William Nylanders Toronto på bortais.

Det återstår att se huruvida den ryske forwarden kan göra ytterligare mål då – och kanske till och med ta ytterligare steg på topp tio-listan.

Dela för att hylla Alexander Ovechkin!

LÄS MER: Här är de fyra (!) NHL-klubbarna som jagar svenske Stanley Cup-mästaren

Här är Mikael Backlunds läckra konstmål i natt – när svenskarna tokdominerade