Här är Mikael Backlunds läckra konstmål i natt – när svenskarna tokdominerade

Här är Mikael Backlunds läckra konstmål i natt – när svenskarna tokdominerade

Mikael Backlund och Calgary Flames är stekhett i NHL.
I natt tog laget en ny seger och drar ifrån i toppen av den västra konferensen.
Det efter att svenskstjärnan stått för ett riktigt läckert mål i förlängningen.

Calgary Flames har varit en av vinterns stora överraskningar i NHL. Laget leder den västra konferensen och är på god väg att skaffa sig ett utsökt läge inför slutspelet.

Konstmål av Backlund

Svenskarna i laget har levererat och i natt var det dags igen. Matchen mot Carolina gick till förlängningen och väl där skulle Mikael Backlund visa upp sig från sin bästa sida.

På passning från T.J Brodie tog sig Backlund in i offensiv zon och alla, inklusive backen Jaccob Slavin, trodde han skulle dra till med en backhand.

Men svensken hade andra planer, gjorde en läcker sidledsförflyttning och skickade iväg ett rappt skott som letade sig in bakom Petr Mrazek.

Svenskarna i Calgary hade, förutom segern, en riktig härlig kväll. Backlund stod för totalt två poäng, Oliver Kylington för ett mål  samtidigt som Elias Lindholm och Rasmus Andersson noterades för varsin assist.

Flames i topp

Calgary leder nu den västra konferensen med fem poäng före San Jose Sharks. Nu väntar ett välbehövligt uppehåll i och med All Star-helgen innan laget tar sig an Washington Capitals på bortaplan den 2 februari.

Det återstår att se om Backlund, som totalt stått för 27 poäng på 46 matcher, och övriga svenskar i Flames kan fortsätta på den inslagna vägen då.

Dela för att hylla Mikael Backlund!

Här är de fyra (!) NHL-klubbarna som jagar svenska Stanley Cup-mästaren