AIK-stjärnans tjuvlyssning på domarna – efter omtalade matchstraffet

Fredric Weigels matchstraff mot Oskarshamn var hårt och ansågs av många vara felaktigt, inklusive AIK-stjärnan själv.
Efter matchen besökte domarna C More-studion för att diskutera situationen.
Men bakom kameran smög Weigel runt – och tjuvlyssnade.

AIK hade skaffat sig ett kanonläge i det andra mötet med Oskarshamn i den Hockeyallsvenskan finalen. Sam Marklund gav Stockholmarna ledningen i den första perioden.

Fredric Weigel fick matchstraff

Med bara minuter kvar av mittakten var det fortsatt AIK i ledning, men då skulle en situation förändra läget. Joakim Hillding och Fredric Weigel hade en egen uppgörelse och utbyte tacklingar under ett byte, något som i slutändan skulle drabba Weigel hårt.

Bildkälla: Skärmdump/Cmore

Framför båset satte forwarden in en tackling bakifrån på Hilding och alla väntade sig en tvåminutersutvisning. Men domarna ville annat och utdelade ett matchstraff till AIK:aren.

Stor ilska: ”Horribelt!”

Domarbeslutet väckte stor ilska från AIK-håll och efter matchen var Weigel, som varit AIK:s främsta poängplockare i år, fortfarande förbannad.
– Jag tycker att det är ett horribelt dömt matchstraff, säger han och kräver att Richard Magnusson och David Bergman inte får döma nästa match, säger han till Sportbladet.

AIK klarade ut det fem minuter långa numerära underläget i och med matchstraffet men det hjälpte föga. Oskarshamn vände och vann matchen med 3-1 och kvitterade därmed matchserien.

Tjuvlyssnade på domarna

Strax efter matchen gästade domarduon C More-studion på plats i arenan. Förklaringen till matchstraffet var att tacklingen kommer bakifrån där Hilding inte har någon chans att försvara sig.

Men samtidigt erkänner domarna att det var ett ”strängt” straff. Medan diskussionen pågick i studion ville Weigel också få sin egen förklaring.

Bakom kulisserna smög han runt för att tjuvlyssna på domarnas resonemang.
– Vi har Weigel som sitter här väldigt nära, äter lite och ruskar på huvudet. Väldigt nära för att höra resonemanget, säger programledaren Frida Nordstrand i sändningen.

”Det är tråkigt”

Anledningen till Weigels tjuvlyssning? Han hade inte fått någon förklaring till matchstraffet tidigare.
– Jag ville höra vad de sa och få ett erkännande att det var fel dömt av dem. Jag tycker att det är tråkigt att man ska straffas så hårt i en så viktig match.

På fredag ställs Oskarshamn och AIK mot varandra i den tredje finalen av fem. Vinnaren i matchen på Hovet får därmed en matchboll och chansen att ta sig till direktkvalet till SHL.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!