Agenten bekräftar: SHL-stjärnduon kan lämna – mitt under brinnande säsong

Viktor Andrén och Joel Kellman har gjort succé i sina respektive klubbar.
Men de kan komma att lämna inom kort.
Spelarnas agent Johan Altberg bekräftar för Sportbladet att de har fått konkreta förfrågningar från KHL.

SHL-säsongen är i full gång och flera lag har imponerat – och svikit. Linköping ligger fortsatt i topp medan Rögle är jumbo med sex poäng upp till nästjumbon Färjestad.

Toppduon kan lämna

Flera spelare har kommit in, och lämnat, för andra lag under upptakten. Djurgården fick hem Jonathan Davidsson, samtidigt som Daniel Widing lämnade för ligakonkurrenten Rögle.

Foto: Bildbyrån

Nu kan två av ligans bäst presterande spelare komma att lämna. Sportbladet uppger att Växjö-målvakten Viktor Andrén samt Brynäs-centern Joel Kellman båda fått konkreta från KHL.

Det bekräftas av deras agent Johan Altberg.
– Jag kan bekräfta att lag har hört av sig på de två spelarna men vi har fått avslag från deras respektive klubbar, säger Johan Altberg till Sportbladet.

Storklubben intresserad

Viktor Andrén blev stor hjälte för Växjö i slutspelet i fjol. I Viktor Fasths frånvaro klev målvakten in i finalserien och var en stor anledning till lagets SM-guld.

En av klubbarna som ska ha hört av sig enligt uppgifterna från kvällstidningen är storklubben Dynamo Moskva.

Foto: Bildbyrån

Brynäs, som i förra veckan sparkade sportchefen Stefan Bengtzén, har fått en tuff start på SHL med åtta inspelade poäng på lika många matcher. En av de få ljusglimtarna har varit just Kellman, som stått upp som förstacenter i laget. 24-åringen ligger trea i den interna poängligan och har gjort fyra mål hittills, vilket är näst bäst i laget.

Dubbelmöte väntar

SHL-klubbarna vill alltså inte släppa sina två guldklimpar till spelare. Tiden får utlysa huruvida Andrén och Kellman spelar kvar i SHL säsongen ut – eller om ett lukrativt bud från KHL kan få klubbarna att släppa dem.

Växjö spelar redan i morgon torsdag mot Malmö för att sedan möta samma lag i helgen. Brynäs har spelledigt fram till och med torsdag nästa vecka då man ställs mot just Malmö.

Dela för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Uppgifter: Jättetalangen lämnar Nordamerika – klar för återkomst i SHL

Meriterade forwarden lämnar SHL-klubben – klar för spel i ligarivalen