Agenten avslöjar sanningen bakom William Nylanders NHL-superkontrakt: ”Kom ut saker som inte stämde…”

Det blev högdramatiskt när William Nylander skrev nytt kontrakt med Toronto Maple Leafs.
Nu berättar agenten Micke Rosell sanningen bakom drömkontraktet i december 2018.
– Allt som stod i media, att det blev klart fem minuter innan och så, är ju en sanning med modifikation som vi själva på insidan har koll på, säger han i podcasten ”Släpp Sargen”.

Under 2018 var det rejält utdragna förhandlingar mellan William Nylander och Toronto Maple Leafs om ett nytt NHL-kontrakt. När parterna inte kom överens valde svenske NHL-stjärnan, som då var 22 år gammal, att spela hårt och vägrade vika sig i förhandlingen om ny lön.

Nylanders avtal

Det slutade med att Maple Leafs gav med sig i sista stund och höjde lönen rejält. Bara några minuter innan deadline i december 2018 kom båda parterna överens.

William Nylander, Toronto Maple Leafs
171223 Maple Leafs William Nylander under ishockeymatchen i NHL mellan New York Rangers och Toronto Maple Leafs den 23 december 2017 i New York. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87574

Nylander blev kvar i Toronto och belönades med ett sexårskontrakt värt hela 380 miljoner kronor. Nu berättar agenten Micke Rosell om sanningen bakom de hårda förvandlingarna och dramatiska avgörandet precis innan deadline.
– Här var det ju lite speciellt. Vi tyckte att han hade ett visst värde, Toronto tyckte att han hade ett annat typ av värde. Det gick fram och tillbaka. Det var tystnad, det var förhandlingstaktik, det var så klart saker i media som kom ut som vi inte upplevde stämde, säger Rosell när han gästar podcasten ”Släpp Sargen”.
– Men sedan, i sista sekund, kom vi överens där några minuter innan deadline stängde. Så det var oerhört nyttigt både för mig och för William. Jag ska faktiskt själv ta åt mig väldigt lite av äran – det var William själv som gjorde ett jättejobb. Han vågade hålla ut och orkade hålla emot för det var ganska mycket negativt i både svensk och amerikansk media. Missriktat, helt och hållet, skulle jag säga – för folk som inte varit med om det vet inte hur bra det han gjorde är för spelarfacket, till exempel. Det som hänt efteråt är att lagen kommit överens mycket snabbare med spelarna för att de är rädda för att spelarna ska hålla ut på samma sätt. Han har gjort ett hästjobb för resten av ligan genom att stå på sig.

”En rolig kväll”

Agenten berättar om den stora kvällen när han tillsammans med William och familjen Nylander satt i samma rum och gjorde klart alla detaljer.
– Allt som stod i media, att det blev klart fem minuter innan och så, är ju en sanning med modifikation som vi själva på insidan har koll på – men det är ganska lätt att man under det här känner att ”äsch, jag vill åka och lira nu, jag skriver på det här”, men han visste sitt värde och därför blev det också väldigt bra i slutändan.
– Vi satt faktiskt hemma i Williams och familjens lägenhet där när vi höll på att faxa papper fram och tillbaka. Det var en rolig kväll faktiskt. Det betydde jättemycket för oss alla.

William Nylander, Toronto Maple Leafs
190523 William Nylander of team Sweden at a practice session during the 2019 IIHF Ice Hockey World Championship on May 23, 2019 in Kosice. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87955

Det blev också stora rubriker tidigare under förhandlingarna när Nylander bestämde sig för att ta en paus från det hela. Han åkte ned till Österrike och Schweiz för att träna men råkade göra ett rejält misstag.
– Det sista vi sa till honom var att ”se nu till att ingen uppmärksammar att du är där nere”, berättar Rosell i podden.
– Men det första han gjorde var ju att glömma passet på flyget så de ropade ju upp honom på terminalen nere i Schweiz – och så blev det en världsnyhet liksom…

Lyssna här:

LÄS MER: Robin Figrens helsköna passning – efter Joakim Lundells jättegåva till LHC: ”Han står väl i båset snart”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!