Agenten avslöjar okända detaljerna – kring William Nylanders kontraktstvist

William Nylanders kontraktstvist med Toronto pågick in i det sista.
Men med bara minuter kvar skrev han på ett nytt mångmiljonkontrakt.
Nu avslöjar agenten Lewis Gross detaljerna i de långdragna förhandlingarna.

William Nylander skrev på sitt nya kontrakt med Toronto bara minuter innan deadline. Det sexåriga kontraktet ger svensken 62 miljoner i årslön.

Nylanders kontrakt

I söndags anlände Nylander till den kanadensiska hemstaden och redan nu är han klar för spel. Natten till fredag gör svensken säsongsdebut mot Detroit, bekräftar han själv för Sportsnet.

Foto: Bildbyrån

Förhandlingarna om det nya kontraktet blev långdragna och uppgifter gjorde gällande att parterna var långt ifrån varandra under en lång tid.

Torontos general manager Kyle Dubas ska till och med ha rest från Toronto till Schweiz för att träffa Nylander för att fortsätta diskussionerna.

Avslöjar detaljerna

Hemlighetsmakeriet har varit stort och Nylander har inte velat uttala sig om situationen under förhandlingarnas gång.

Nu väljer agenten Lewis Gross att berätta om det senaste halvåret.
– Det fördes diskussioner under hela sommaren. Men det kulminerade i lördags när vi pratade på morgonen och vi pratade sen igen vid lunch, en gång till vid klockan tre, sedan vid halv fem, tjugo i fem. William och jag pratade med Kyle tillsammans och tillslut kom vi fram till en överenskommelse, säger Gross till TSN Toronto.

”Lill-Nyllets” pappa Michael Nylander har själv en lång och framgångsrik karriär bakom sig i NHL.

Flera experter spekulerade i att det var han som höll i tyglarna kring sin sons nya kontrakt, någonting Gross dementerar och samtidigt hyllar Nylander.
– William var ledaren hela tiden. Ingen skulle klara av att gå igenom det här om någon annan kör bussen. Hur många sömnlösa nätter skulle du kunna få om du var tvungen att sätta ditt eget hopp till att en annan person ger dig rätt råd? Det var inte Michael eller jag som körde den här bussen. Det var ”Willy”, han är en självsäker, ung man, säger Gross.

”Ville ha en rättvis deal”

Nylander uppgavs kräva upp emot åtta miljoner dollar per säsong i ett tidigt skede av förhandlingarna, någonting som fick många att reagera.

Foto: Bildbyrån

 

Gross är noga med att påpeka att det inte handlade om att tjäna så mycket pengar som möjligt.
– Folk får säga vad de vill. Vi kan inte kontrollera det. Det handlade inte om att vara girig. Vi ville bara ha en rättvis deal, men det var väldigt svåra förhandlingar. Till slut handlade det bara om att göra alla nöjda, säger Gross till TSN Toronto.

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/oG3eJCKERYo4_lkgvGyARNzExf3W4eDbA1DJ9KUHKDV7147ralmWvZKNZ2UtCsIX?autoplay=1&mute=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: William Nylander bekräftar: Redo för säsongsdebut

Här förvandlas Ovechkin till ett ryskt ånglok – och sätter in monstertacklingen

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);