Adam Boqvist lånas ut till Almtuna

Adam Boqvist väntas gå högt i kommande NHL-draft.
Men backtalangen har inte fått mycket speltid i Brynäs.
Nu uppges han vara klar för en utlåning till HockeyAllsvenskan. 

Adam Boqvist är en av Sveriges och världens största talanger. I Sportsnets senaste ranking inför NHL-draften hamnade svensken på tredjeplats. Men Boqvist har bara gjort åtta SHL-matcher för Brynäs den här säsongen och nu väntas han lånas ut för att få mer speltid. Enligt MrMadhawk ska det röra sig om HockeyAllsvenska klubben Almtuna.

Kom inte med i JVM

Många blev förvånade när Boqvist inte kom med i den svenska truppen till junior-VM. Förbundskaptenen Tomas Montén motiverade uttagningen så här:
– Vi har valt en identitet på de här åtta backarna och känner att vi har en komplett backsida som kan komplettera varandra och det är därför vi har valt de här åtta framför Adam. Vi vill ha flera spelartyper med oss, åtta olika spelartyper så att vi kan känna att vi kan formera oss hur vi vill när vi är därborta, sa han till hockeysverige.se.

Boqvist har ännu inte slagit igenom på seniornivå, men backen har imponerat stort i både Brynäs J20-lag och i Småkronorna. Den här säsongen har han gjort 18 poäng på 17 matcher för klubbens J20-lag. Nu återstår det att se om han kan fortsätta poängskörden i Almtuna, där han väntas ersätta Gustav Lindström som ska iväg på JVM.

LÄS MER: Kanadensiska rankingen som visar att Sverige kan få både draftettan OCH drafttvåan