SHL-klubben i sorg – legendariske ikonen har gått bort: ”Vi minns honom för alltid”

SHL-klubben Rögle är i sorg.
I dag kom beskedet att klubblegendaren Lennart Åkesson gått bort i sjukdom.
Han blev 87 år gammal och spelade Rögles allra första hockeymatch 1951.

Det var på torsdagsmorgonen som Rögle möttes av det tragiska beskedet. Klubblegendaren Lennart Åkesson somnade in under onsdagskvällen.

SHL-klubben i sorg

Han blev 87 år gammal och är en av SHL-klubbens största trotjänare. Åkesson började som bandyspelare i Rögle men var en av pionjärerna när klubben började en hockeysatsning.

Lennart Åkesson, Rögle
140912 f.d. Röglespelaren Lennart Åkesson i sin pensionerade tröja hälsar på publiken under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Rögle och Timrå den 12 september 2014 i Ängelholm. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / Cop 110

Legendaren spelade även i Rögle BK:s allra första hockeymatch den 22 januari 1951. Åkesson gjorde sedan hela 14 säsonger och 161 mål på 241 matcher i Rögletröjan.

Ett målrekord som stod sig i Rögle ända in till 80-talet. Efter spelarkarriären sadlade sedan Åkesson om till materialare och förblev klubben trogen.

Klubbikonen död

Lennart Åkesson blev kvar inom Rögle BK i olika roller ända fram till 2011 då han var 79 år gammal. Hans tröjnummer 9 blev också pensionerat och upphissat till taket inför säsongen 2008/09.
”Lennart Åkesson släppte aldrig kontakten med föreningen. Han såg de flesta hemmamatcherna från sin plats på läktaren, en stol han fått för alltid av föreningen, eller på TV. Han hälsade gärna på i hallen, både på kontoret och nere vid omklädningsrummet. På grund av sviktande hälsa blev Lennarts besök i Catena Arena under den här säsongen inte lika frekventa som tidigare men hans intresse för Rögle BK avtog aldrig”, skriver Rögle på klubbens officiella webbplats.

Lennart Åkesson, Rögle
100206 Ishockey, elitserien: Lennart Åkesson, trotjänare i Rögle vars tröja hissades upp i taket. © Bildbyrån – 63375

Åkesson har gått bort efter en tids sjukdom och kommer för evigt bli ihågkommen i Ängelholm.
”Rögle BK kommer för alltid att minnas Lennart Åkesson och allt han gjort för föreningen. Rögle BK beklagar sorgen och våra tankar går främst till hustrun Birgit, barnen Patrik och Cecilia med respektive familjer samt nära vänner”, skriver Rögle i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Klart: Leksands nya värvning – för att rädda SHL-kontraktet: ”Han kommer bli viktig”