Klart: SHL-storklubben värvar landslagsforwarden – JVM-guldhjälten flyttar till Sverige

Med bara några dagar kvar av transferfönstret värvar Färjestad nytt.
SHL-klubben har gjort klart med finske landslagsforwarden Aleksi Mustonen.
24-åringen var en av Finlands guldhjältar i JVM 2014.

I dag blev det klart med ännu en SHL-värvning innan transferfönstret stänger på lördag. Färjestad agerar och värvar inför slutspurten under våren.

Färjestad värvar

FBK har i dag presenterat finske landslagsforwarden Aleksi Mustonen som nyförvärv. 24-åringen lämnar finska Pelicans och flyttar till Sverige omedelbart.

Aleksi Mustonen, SHL
140105 Sveriges Lucas Wallmark och Finlands målvakt Juuse Saros och Aleksi Mustonen under finalen i JVM i ishockey mellan Sverige och Finland den 5 januari 2014 i Malmö. Foto: Daniel Nilsson / BILDBYRÅN / cop 42

Och Färjestad har höga förväntningar på sitt finske nyförvärv.
– En intressant spelare i en bra ålder (24). Han kan spela både ytterforward och center och vet var målet befinner sig. Jobbar hårt och är bra på skridskorna. Jag såg honom live under turneringen i Globen och det är en intressant spelare som kommer till oss. Han är som sagt i en bra ålder och har rutin från internationell hockey. Han har gjort mycket poäng under sina senaste säsonger och vi hoppas kunna få en fortsättning på det här hos oss, säger klubbens GM Peter Jakobsson i ett pressmeddelande.

JVM-guld 2014

Mustonen var en av Finlands guldhjältar i JVM 2014 och fanns även med i finska A-landslaget under Beijer Hockey Games i Globen förra veckan. Nu är han rejält taggad på att flytta till Sverige och spela i SHL.
– Jag har pratat med lite vänner som känner till Färjestad och de har bara haft gott att säga. Jag fick en liten försmak om hur hockeyn är i Sverige senast med landslaget och jag tror att spelet i SHL kan passa mig väldigt bra, säger han till klubbens officiella webbplats.

Aleksi Mustonen, SHL
140105 Sveriges Alexander Wennberg och Finlands Aleksi Mustonen under finalen i JVM i ishockey mellan Sverige och Finland den 5 januari 2014 i Malmö. Foto: Daniel Nilsson / BILDBYRÅN / cop 42

Aleksi Mustonen ansluter till Färjestad redan i kväll och siktar på spel redan i morgon när FBK möter Skellefteå AIK. På lördag väntar sedan ny hemmamatch mot Brynäs.

Den nya finländaren kommer att bära tröjnummer 20 i Färjestad.

LÄS MER: Leksands nya värvning – för att rädda SHL-kontraktet: ”Han kommer bli viktig”