7 fiaskovärvningar som Brynäsfansen aldrig glömmer

7 fiaskovärvningar som Brynäsfansen aldrig glömmer

Alla klubbar misslyckas ibland med sina nyförvärv.
Det här är sju nyförvärv som absolut ingen Brynässupporter vill tala om igen.

Tyler Arnason var superstjärnan som skulle lyfta Brynäs under lockouten. Ni som kan er Brynäshistoria vet att så inte riktigt blev fallet. Amerikanen var mer aktiv på krogen än han var på isen. Sparkades redan efter fyra matcher.

Här är ytterligare sex värvningar som Brynäs inte borde ha gjort.

Jesse Niinimäki, c, 2014/15
I december 2014 meddelade Brynäs att man plockat in Jesse Niinimäki från KHL och sportchef Bengtzén sa i pressmeddelandet ”Har brett register i sitt spel. Jag hoppas vi får stor nytta av honom” – men det fick man inte. En och en halv månad senare kom nästa pressmeddelande ”Jesse har inte bidragit med vad vi förväntat oss”. Den finske floppen hann göra tre assist på elva matcher innan han sparkades. 

Tyler Arnason, f, 2004/05
Värvades som storstjärna under lockouten. Hade säsongen innan gjort 55 poäng för Chicago Blackhawks, men verkade mest vara intresserad av att festa i Gävle. Redan efter fyra matcher hade Brynäs fått nog av amerikanen och sparkade honom. Och det var nog bara krögarna som saknade honom i Gävle. 

Kyle Wanvig, f, 2008/09
Visserligen NHL-meriterad, men hade en misslyckad tid i Amur Khabarovsk bakom sig när han kom till Brynäs – och tiden i Gävle blev inte mycket bättre. Fick 18 matcher innan han kickades. Hade då gjort tre poäng, men hann med att dra på sig 53 utvisningsminuter. 

Björn Bjurling, mv, 2010/11
Kom till Brynäs från SSK, men den korta tiden i Brynäs vill Bjurling helst glömma. Stod fyra matcher och släppte på dessa in 3,75 mål per match och imponerade inte heller (85,8). När Brynäs lånade in Thomas Greiss fick Bjurling lämna laget. 

Janos Vas, f/c, 2008/09
Ungersk landslagsman som kom till Brynäs efter att ha gjort drygt 40 poäng den senaste säsongen i AHL, men var en av säsongen 2008/09:s största floppar i SHL. Och många i Gävle var förvånade att han inte fick lämna Brynäs under säsongen. På 52 matcher blev det bara sex poäng (1+5) och mot slutet av säsongen var han helt utanför laget. 

Jeff Williams, f, 2001/02
Värvades för att täcka upp för Roger Kyrö, då han var skadad, men kanadensaren hade svårt att ens ta plats i laget. Efter 12 matcher, och inte mer än en assistpoäng, fick han beskedet att packa väskorna. 

Terry Broadhurst, f, 2015/16
Kom till Skellefteå inför säsongen, men där fick han inte alls spelet att stämma. Lånades ut till Brynäs – och amerikanen hoppades på att få det att lossna i Gävlelaget, men produktionen blev i stället ännu sämre. En assist på tio grundseriematcher var allt han mäktade med. Höjde sig något i åttondelsfinalen mot Djurgården, men det räddar honom inte undan en plats på den här listan.

Gilla Sportbibeln om du vill ha fler artiklar om Brynäs i ditt Facebook-flöde.