7 drömvärvningar vi alla skulle vilja se till SHL i sommar

Silly season är i full gång och åsikterna om vilka spelare klubbarna borde plocka in är många.
Här är sju drömvärvningar till SHL som vi vill se i sommar – vissa mer troliga än andra.

En dryg månad har gått sedan Växjö Lakers säkrade SM-guldet och just nu håller SHL-klubbarna på att förstärka sina trupper inför kommande säsong. I dessa tider gillar både fans och media att spekulera och diskutera kring de respektive klubbarnas drömvärvningar.

Därför har vi plockat ut sju spelare som vi vill se återvända till SHL, spelare som garanterat skulle höja intresset för ligan.

Linus Klasen, 32
Trollkarlen från Huddinge är en spelare som på egen hand skulle locka fler åskådare – så sevärd är han. Går in på sin femte säsong i schweiziska Lugano, och det som talar emot att vi får se honom i SHL är att han har kontrakt till 2019/20. Men Klasen var petad i slutspelet i våras och det satte igång lite spekulationer kring en återkomst i svensk hockey.

Eddie Läck, 30
Åtta år har gått sedan den 194 centimeter långe målvakten lämnade Brynäs och svensk hockey. Sedan dess har han representerat fem olika NHL-klubbar (senast New Jersey Devils). Han har dock inte lyckats slå sig in som förstamålvakt i världens bästa liga och har i dagsläget inte gjort klart med någon klubb för kommande säsong. Var med i VM-guldlaget 2017.

Robert Nilsson, 33
Motståndarbackarna vill nog inte se att ”Mini-Magic” återvänder till SHL, men alla andra skulle älska det. Tyvärr är läget lite liknande Klasens. Nilsson, som vann assistligan i NLA 16/17, har kontrakt med ZSC Lions över 2019/20 plus ytterligare ett år. Hade ett skadedrabbat fjolår, men gjorde fina 26 poäng på 21 matcher.

Conny Strömberg, 42
”Kung Conny” är en profil – både på och utanför isen, och självklart vill vi ha honom i SHL. Efter spel i Lörenskog och Västervik hamnade han i slutet av den förra säsongen i Västerås. På 13 kvalmatcher svarade det 42-årige passningsgeniet för 13 poäng (4+9). Visst vattnas det lite i munnen av bara tanken på Conny i en PP-uppställning i SHL?

Andreas Jämtin, 35
Få spelare genom åren har lockat fram så mycket känslor som Andreas Jämtin – och det är sådana spelare som SHL behöver. Älskad av de egna fansen, hatad av motståndarsupportrarna. Vet vad som krävs för att vinna, då han har två SM-guld och ett VM-guld på meritlistan. Spelade den gångna säsongen i Sheffield Steelers och där gjorde han 13 poäng och hade 91 utvisningsminuter på 36 grundseriematcher.

Dennis Everberg, 26
Var med och vann VM-guld både 2017 och 2018 och borde väl egentligen spela på en högre nivå än SHL. Men hans kontrakt med Neftekhimik Nizhnekamsk har gått ut och så länge han inte skrivit på för någon annan klubb hoppas vi att 26-åringen återvänder till SHL. Har tidigare spelat i både Rögle och Växjö.

Henrik Zetterberg, 37
Att Zetterberg återvänder till SHL den här säsongen är väl ungefär noll procents chans då han har tre år kvar på sitt kontrakt med Detroit Red Wings, men visst måste man få drömma lite? Tänk att få se nummer 40 i Timrås hemmapremiär mot Växjö den 20 september.

Dela för att säga om du håller med eller inte!

LÄS MER: Stjärnan lämnar Leksand efter SHL-missen – nu klar för konkurrenten

Här urartar SHL-klubbens träning fullständigt – med monstertackling

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);