49-årige(!) Jaromir Jagr avslöjar nu – därför vägrar han att sluta med ishockeyn: ”Jag skulle skämmas…”

49 år gammal – och fortfarande aktiv.
Nu avslöjar Jaromir Jagr den verkliga anledningen till att han vägrar lägga av med ishockeyn.
– Jag skulle skämmas om jag slutade, säger han.

Jaromir Jagr är en av hockeyns allra största genom tiderna och sett till poäng är det få som kan matcha det han gjort i världens bästa hockeyliga. Men Jagr är kanske nuförtiden mest känd för att trots sin ålder fortsätta lira på hög nivå, och det står redan klart att han kommer att göra ytterligare en säsong i Tjeckien, och därmed spela hockey i en europeisk högstaliga när han fyller 50, i början av nästa år.

Avslöjar anledningen

Jaromir Jagr gjorde sina första matcher i NHL redan 1990 – alltså för 31(!) år sedan, och lämnade ligan först 2018, men har alltså därefter fortsatt i moderklubben Kladno, där han även är ägare. Jagr är verkligen ett unikum och har lyckats undvika allvarligare skador under de senare åren av hans karriär, och visst gör han fortfarande bra ifrån sig, då han den gångna säsongen stod för 12 poäng på 19 matcher i den tjeckiska andraligan.

961130 Jaromir Jagr, Pittsburgh Penguins jublar © Bildbyrån(20185 )

Kladno tog sig upp till högstaligan, där Jagr alltså ännu en säsong lirar. Nu avslöjar dock Jagr den verkliga anledningen till att han fortsätter spela trots sin höga ålder, och det verkar inte ha så mycket att göra med passionen till sporten…

– Jag känner ett ansvar mot klubben, annars skulle jag inte flyga hit och göra mig till åtlöje. Men om jag lämnar så kommer sponsorerna att överge oss och då kan klubben gå under. Jag har inget val. Folk förstår det inte men jag bryr mig inte. Bara Gud kan döma mig, säger Jagr.

”Jag skulle skämmas”

Jaromir Jagr menar att folk har för höga förväntningar på honom.

– Det är inte lätt, tro mig. Under min karriär har jag känt att om jag vill göra mål så gör jag mål. Men plötsligt så funkar det inte längre. Jag måste träna, vara uppmärksam och inte lägga på mig 120 kilo. Men folk förväntar sig fortfarande samma sak. Det är den värsta känslan, att andra tror att jag kan, men jag vet att jag inte kan. Jag gör bara det bästa för min klubb, även om ingen kommer förstå det… Jag vill inte ens vara i den här positionen, men jag har inget val, säger han.

Foto: Twitter

Det mesta hänger dessutom, enligt Jagr själv, på hans pappa. Det var han som köpte upp, och räddade Kladno redan 1995.

– Så länge min pappa lever så kommer jag ta ansvar för klubben. Han gjorde det i 20 år och som en son skulle jag skämmas om jag lämnade, säger Jagr.

LÄS MER: När SHL-profilen sumpade sin allra sista chans – och fick sparken mitt under matchen(!): ”Packa ihop!”

Få våra nyhetsbrev!