4 gånger som ”Fimpen” Eklund sågats fullständigt: ”Flyter som en död planka”

Christian ”Fimpen” Eklund har sågats ordentligt några gånger under sin karriär, eller vad sägs om den här från Hardy Nilsson: ”Ni gömmer er som ubåtar där ute, utom du ’Fimpen’. Du flyter runt som en död jävla planka”. Här berättar DIF-ikonen om de fyra mest minnesvärda avhyvlingarna han åkt på.

Christian ”Fimpen” Eklund hade flera tuffa tränare under sin aktiva karriär, däribland Lasse Falk, Niklas Wikegård samt Hardy Nilsson – och dessa tre herrar har fler än en gång riktat sin ilska mot ”Fimpen”.

Här berättar 39-åringen om de fyra fyndigaste och mest minnesvärda sågningarna han åkte på under sin karriär.
– Det är bra att man är välsågad när man ska göra en sådan här lista, säger ”Fimpen” Eklund och skrattar.
– Men man måste komma ihåg att de (tränarna) ofta gjorde det ofta med glimten i ögat, säger han.

Lasse Falk (när ”Fimpen” skulle sluta i Huddinge): ”Skönt. Då sparar vi på damaskerna i alla fall, för du ligger ändå bara på knäna”.
– Han tyckte att jag mest låg ner på isen. Den var skön, säger ”Fimpen”.

Hardy Nilsson: ”Ni gömmer er som ubåtar där ute, utom du ”Fimpen”. Du flyter runt som en död jävla planka”.
– Hardy tyckte att vi försvann under matcherna, att vi var som ubåtar. Då sa han det där om att jag var en planka. Jag tog gärna en för laget och det rann av mig rätt snabbt. Både Hardy och ”Wiken” (Wikegård) visste om det, säger Eklund.
– Hardy sa det där om plankan i en periodpaus, men ingen vågade skratta, men jag skrattade nog inombords. Vi garvade åt det efteråt. Hardy var rätt tuff och man visste inte om han skämtade eller inte, men han var en grym tränare, som skiljde på spelare och person.

Lasse Falk:Jag har sett att dina föräldrar inte hade något hockey-DNA att föra vidare till dig. Men du kan väl försöka åka skridskor i alla fall.”
– Han sa det ganska ofta till folk, det var inte bara till mig. Det var nog en standardgrej.
– Den var nog hårdast, men så här i efterhand är det ingenting. Men jag var rätt ung då, 20 år. Den var nog svårast att ta för att jag redan tyckte att han var lite dum i huvudet. Vi har träffats efteråt och då har det som sagt inte varit några problem, säger Eklund.

Niklas Wikegård: ” När jag säger att du ska vara på kuklängds avstånd från motståndaren menar jag inte Joaquin Gages, utan din. Och det är väldigt nära.
– Det var mer att snacket gick att Gage (målvakt i Djurgården 2002/03) var rätt välutrustad. Det var kul och fyndigt för att vara Wikegård. Men han sa alltid: ”Vi ska vara på en kuklängds avstånd. Vi ska ligga så nära som möjligt”, säger ”Fimpen”.

LÄS MER: Bäckmans toksågning – av egna spelaren.