Bäckmans toksågning – av egna spelaren

Bäckmans toksågning – av egna spelaren

Under måndagskvällen presenterade Modo Hockey Pelle Bäckman som lagets nya huvudtränare. Men bara för en månad sedan gav tränarikonen en rejäl hyvel mot Oscar Steen – forward i just Modo.

Oscar Steens övergång till Modo Hockey från AIK i mitten av januari blev infekterad. Bara timmar efter att forwarden, av personliga skäl, brutit kontraktet med klubben skrev han på för Modo – vilket fick AIK:s sportchef Anders Gozzi att se rött. Men det var inte bara Gozzi som reagerade. Det gjorde även Modos nye huvudtränare Pelle Bäckman.

Samma kväll Steen blev klar för Modo beskrev Bäckman, på sin sin privata blogg, forwarden som en ”trött gamling” och ”avdankad spelare”.
”Den här typen av spelare som tar till flykten istället för att ta upp kampen är ingenting att ha i ett lag.
GRATTIS AIK !”, skriver Bäckman på sin blogg och fortsätter:

”Hur MODO kan ta en till avdankad spelare är en gåta. Har mycket svårt att se vad han skall tillföra. Har det inte varit bättre att satsa på en ung spelare med entusiasm ? De unga spelarna som får erfarenhet av Hockeyallsvenskan i år är flygfärdiga till nästa säsong. Jag förstår att man inte bara kan ha juniorer, men det är bättre än en trött gamling som inte brinner”.

Pelle Bäckman tar över Modo tillsammans med Tomas Jonsson som blir assisterande. Kontraktet sträcker sig säsongen ut.
– Vi är glada att på kort tid hitta en lösning med två så rutinerade tränare som dessutom har erfarenhet från liknande situationer sedan tidigare, säger MODO Hockeys VD Johan Widebro till klubbens hemsida.

LÄS MER: Den gången Foppa lekte med Malmö i SM-finalen