17-årige Johannes blev brutalt mobbad på nätet – här är förre HV-spelarens otroliga gest

17-årige Johannes föddes med ett sällsynt kromosomfel.
Efter att ha lagt ut egna bilder på nätet blev han mobbad och fick ta emot massiv mobbning.
Det fick den förre HV-spelaren Tommy Kristiansen att agera och göra det fantastiska för pojken.

17-årige Johannes från Spydeberg i Norge föddes med ett ovanligt kromosomfel. Nyligen spelade han in en livevideo på en känd applikation men fick då ta emot mängder av hatiska meddelanden.

Nätmobbade Johannes

NRK rapporterar om flera grova kommentarer. Bland annat en där en person bett pojken ta sitt eget liv.

Foto: Facebook/Eva Midtbø

Johannes själv konstaterar att han inte bryr sig om de hatiska meddelandena.
– Det är inte snällt att skriva såna saker, det är väldigt fult. Men jag bryr mig inte om det, jag har många andra vänner, säger Johannes till NRK.

Johannes mamma Eva Midtbø la ut en skärmdump från livesändningen på sin Facebook-sida för att uppmärksamma det hat sin son fick.

”Det är en sjuk värld”

”Det är mycket snack om mobbning på nätet och jag har lyckligtvis lite inblick i vad som skett med mitt barn och otroligt nog finns det människor som tar kontakt med honom och kommenterar sitt hat. [,,,] Min son har lyckligtvis fler fans än mobbare och de gör sitt bästa för att försvara honom. Det är en sjuk värld med detta beteende mellan ungdomar”, skriver mamma Eva på Facebook.

Det er mye snakk om mobbing på nett og jeg har heldigvis litt innblikk i hva som skjer ihht ungen min- og utrolig nok er…

Posted by Eva Midtbø on Monday, November 5, 2018

Inlägget har fått hundratals människor att höra av sig och visa sitt stöd för Johannes. Samtidigt, på ett hotellrum i Polen, låg den norske landslagsspelaren Tommy Kristiansen och läste inlägget.

Fina gesten: Bjuds in till hockeymatch

Hockeyspelaren, med ett förflutet i HV71 har själv blivit utsatt för mobbning och reagerade starkt mot de hatiska kommentarerna.

Kristiansen ville göra någonting för Johannes och valde att bjuda in honom till hockeymatchen mellan sin norska klubb Sparta och Vålerenga i december.
– Det är helt otroligt att folk kan vara så elaka mot varandra, säger Kristiansen till NRK och fortsätter:
– Jag är jätteglad över att Johannes kommer. Vi ska visa att vi i Sparta finns här för honom.

Tommy Kristiansen. Foto:Nils Jakobsson/Bildyrån

Under de senaste dagarna har medlemmar i Facebook-gruppen ”Mannegruppa Ottar” engagerat sig i Johannes historia.

”Jag blir rörd”

Tillsammans har de samlat in över 21 000 kronor till honom.

Mamma Eva är tacksam för det stora engagemanget för sin son.
– Jag blir rörd av att se så många engagera sig i kampen mot mobbning. Det var tufft att se alla meddelanden men i efterhand har det varit positivt, säger hon till NRK.

Dela för att hylla Tommys fina gest till 17-årige Johannes!

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/qnr7cV205zO3fGAJuBLbG50CTZYukXyslBu_RBodMspu8x8qdwUC4jbOswlfhfOF?autoplay=1&mute=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]

LÄS MER: Denni Avdic fina gest till 5-årige Walter: ”Aldrig sett någon göra så tidigare”

JVM 2018 hockey: TV-tider, spelschema och resultat

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);