Sveriges nya kross i handbolls-VM – tar sjätte raka segern!

Sveriges nya kross i handbolls-VM – tar sjätte raka segern!

Sverige är fortsatt obesegrade i handbolls-VM efter 35-23 mot Tunisien.
Nu väntar Norge samtidigt som en semifinalplats kommer allt närmare.
– Vi gör en bra match i dag, säger Linus Arnesson i TV3 efter matchen.

Fem segrar på fem matcher. Sverige imponerade i gruppspelet och tog sig enkelt vidare till huvudrundan i handbolls-VM.

Vann – utan stjärnan

Till matchen mot Tunisien i danska Herning kom Sverige med en tung skada i form av Jim Gottfridsson. Stjärnan skadade sig mot Ungern och har strukits ur den svenska truppen.

Foto: Petter Arvidsson/Bildbyrån

Från läktaren fick Gottfridsson se Tunisien ta kommandot inledningsvis. Sverige ökade tempot och gjorde ett målvaktsbyte tidigt där Mikael Appelgren kom in.

Det gav frukt i defensiven, samtidigt som Andreas Nilsson var stekhet och satte sex bollar i den första halvleken som Sverige avslutade i ledning 19-14.

Utökade i andra

Tunisien kunde inte hänga med det svenska laget i andra akten och siffrorna blev större. Appelgren fortsatte storspela och levererade dessutom kanske turneringens snyggaste assist.

Andreas Nilsson storspelade mot Tunisien. Foto: Petter ARvidson/Bildbyrån

Efter en räddning, sittandes på mage, skickade målvakten iväg bollen till en friställd Mattias Zachrisson som gjorde mål. Slutresultatet skrevs till 35-23.

Sjätte raka segern i VM

Sverige är fortsatt obesegrade i VM i och med sin sjätte raka seger. För Sverige väntar Norge på måndag i den andra matchen i huvudrundan för att sedan ställas mot hemmanationen Danmark.

De två bästa lagen i gruppen går vidare till semifinal.

Dela för att hylla våra svenska handbollshjältar!

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/XSKWSBVTfngruIyYBwhkBWenyzjeT4MMdFmiwi04mSFfEfURSvhyPAzqHUbGo2zP?autoplay=1&endtime=&loop=1&mute=1&player=onyx&starttime=0&videoposter=0&videoposter.endtime=&videoposter.starttime=0″ aspect_ratio=”1:1″ /]

Handbolls VM 2019: TV-tider, spelschema och resultat