Sveriges helkaxiga utspel mot guldfavoriten Frankrike efter jättesuccén i handbolls-VM: ”Om jag ska vara ärlig”

Sverige är vidare i handbolls-VM efter segern mot Tyskland.
I semifinal väntar nu Frankrike.
– Jag tror att dem är lite rädda för oss, säger Linn Blohm till SVT.

Det forsätter gå bra för Sverige i handbolls-VM. Laget gick obesegrade genom förstarundan, och framgångarna fortsatte i huvudrundan. Sverige är nu klara för semifinal efter onsdagens seger mot Tyskland.

Roberts oro

Det var inte mycket att snacka om i kvartsfinalen mellan Sverige och Tyskland. Sverige släppte inte in ett enda mål på de första 14(!) minuterna. Vid halvtidssignalen var ställningen 16-6. Den andra halvleken blev en krampaktigare tillställning, men Sverige kunde ändå ta hem vinsten med 27-20.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Linn Blohm, handboll, VM 2023, handbollslandslaget, Sverige
231213 Carin Strömberg, Anna Lagerquist, Linn Blohm, goalkeeper Johanna Bundsen and Sofia Hvenfelt of Sweden celebrate after the IHF Women’s World Championship handball quarter final match between Sweden and Germany on December 13, 2023 in Herning. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0705

Härnäst ställs Sverige mot Frankrike i semifinal. Frankrike är regerande OS-mästare och tog VM-silver senast. Dessutom har Sverige inte vunnit mot Frankrike sedan 2014.
– De är bra. Vi har problem med dem. Det är sedan gammalt. Men vi tror på det vi gör och ska fortsätta med det. De har ett stabilt försvar likt oss så det är väl de som får till anfallet bäst som vinner, säger Jamina Roberts till SVT.

Blohms utspel

Lagkamraten Linn Blohm är ännu självsäkrare än Roberts.
– Jag tror att de är lite rädda för oss faktiskt om jag ska vara ärlig. Jag tycker egentligen att vi har spelat ett jättebra försvarsspel hela mästerskapet och att vi fortsätter göra det mot ett Tyskland som spelar så som de gör, väldigt mycket dueller och väldigt fysiska, säger Blohm till kanalens sajt.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Linn Blohm, handboll, VM 2023, handbollslandslaget, Sverige
231213 Linn Blohm of Sweden celebrates during the IHF Women’s World Championship handball quarter final match between Sweden and Germany on December 13, 2023 in Herning. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0705

Mittsexan fortsätter:
– Så får vi till det här mot Frankrike, för de är också ett väldigt fysiskt lag både i anfall och försvaret så där kommer det bli väldigt hårt i båda vägarna, men spelar vi så här då har vi absolut chans att ta oss till en final, säger Blohm.

Semifinalen mellan Sverige och Frankrike spelas fredag 21.00 och sänds i SVT.

LÄS MER: Johanna Bundsen hyllas av alla – efter bragdmatchen i handbolls-VM: ”En av de bästa insatser jag sett”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev