Sverige vinner mot Serbien – efter osannolika sekunddramat!

Efter en mycket snöplig premiärförlust i handbolls-EM fick Sverige chans till revansch.
Söndagens match mot Serbien blev en mycket jämn historia.
Men Sverige vände underläge till vinst 22-21 – och avgjorde med sekunder kvar.

Sverige åkte på en svidande förlust mot Danmark i premiären i handbolls-VM, där Nathalie Hagman missade straff i matchens sista sekund. I kväll fick man chans till revansch när Serbien stod för motståndet.

Strålande målvaktsspel

Kvällens match blev återigen en mycket dramatisk historia. Serbien var det hetare laget i den första halvleken och gick till paus med en tvåmålsledning.
– Vi gör lite för mycket tekniska fel och går inte på mål som vi ska, sa Jenny Alm till TV3.

I den andra halvleken lade Sverige in en växel och pressade tillbaka det serbiska laget. Filippa Idéhn i mål stod för en brutal insats och gjorde ett antal matchavgörande räddningar.
– Hon räddar oss, säger Isabelle Gulldén till TV3 efter matchen.

Avgjorde med sekunder kvar

Slutet av matchen blev en riktig nagelbitare där Sverige hade ledningen med ett mål med 30 sekunder kvar – då kvitterade Serbien.

Sedan tog förbundskaptenen Henrik Signell timeout och med bara sekunder kvar på klockan gjorde Jenny Alm 22-21, vilket också blev slutresultatet.

Segern innebär att Sverige tar med sig två poäng inför nästa match mot Polen.

Dela för att gratulera Sverige till segern!

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);